Vo Francúzsku zatkli šiestich predpokladaných islamistov

NETKY.SK • 8 Február 2015, 14:08 • 2 min
Vo Francúzsku zatkli šiestich predpokladaných islamistov

PARÍŽ - Francúzske bezpečnostné zložky zadržali dnes na juhu krajiny šesť ľudí pre podozrenie z účasti v sieti, ktorá posielala islamských bojovníkov do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Záťah sa uskutočnil dnes ráno v okolí miest Toulouse a Albi ležiacich v južnom Francúzsku. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve podľa agentúry AP oznámil, že šesť zadržaných putovalo do väzby. Ich zatknutie je súčasťou vyšetrovania terorizmu a podozrení z členstva v džihádistickej organizácii.
      

Vo Francúzsku sa po útokoch islamistov zo začiatku januára, ktoré si vyžiadali 20 mŕtvych, vrátane útočníkov, uskutočnilo niekoľko záťahov zameraných na predpokladaných radikálov.
      

V oblasti Paríža a Lyonu zatkli 3. februára osem ľudí podozrivých z účasti v sieti, ktorá vysiela bojovníkov na výcvik k islamským extrémistom v Sýrii.
      

Cazeneuve neuviedol, či existuje súvislosť medzi dnešnými zatknutiami a krviprelievaním zo 7.-9. januára, keď traja islamskí atentátnici zaútočili na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo a obchod so židovskými potravinami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies