Vo Francúzsku zaevidovali prvý prípad novej nákazlivejšej mutácie koronavírusu

NETKY.SK • 26 December 2020, 10:57 • 2 min
Vo Francúzsku zaevidovali prvý prípad novej nákazlivejšej mutácie koronavírusu

PARÍŽ - Francúzske zdravotnícke úrady potvrdili v krajine prvý prípad variantu koronavírusu, ktorý bol dôvodom nového lockdownu v Británii a globálnych cestovných obmedzení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Francúz žijúci v Anglicku, ktorý do Francúzska pricestoval 19. decembra, bol pozitívne testovaný na nový variant vírusu v piatok, informoval francúzsky úrad verejného zdravotníctva. Muž nemá symptómy a je v izolácii vo svojom dome v meste Tours.

Zdravotníci vyhľadali jeho kontakty a laboratória analyzujú vzorky niekoľkých iných ľudí, ktoré by mohli mať nový variant vírusu. Niektoré európske krajiny tiež hlásili prípady nového variantu koronavírusu, ktorý sa podľa britských úradov javí ako nákazlivejší.

 

Prečítajte si tiež: V sobotu na Slovensko dorazí prvých 10-tisíc dávok vakcín od Pfizer a BioNTech

 

Toto britské vyjadrenie z 19. decembra podnietilo štáty po celom svete k pozastaveniu letov z Británie a Francúzsko na dva dni zakázalo príchod všetkých cestujúcich aj nákladnej dopravy z tejto krajiny.

 

Hranice s Britániou potom Francúzsko otvorilo, ale teraz vyžaduje od všetkých cestujúcich test preukazujúci, že nemajú nový variant koronavírusu.

Mohlo by vás zaujímať: V Británii podstúpilo vakcináciu proti novému koronavírusu už viac ako 600 tisíc ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona