Vo Francúzsku zadržali tínedžerku (14), chcelo sa pridať k džihádu!

NETKY.SK • 30 August 2014, 07:06 • 2 min
Vo Francúzsku zadržali tínedžerku (14), chcelo sa pridať k džihádu!

PARÍŽ - Francúzsko začalo vyšetrovať 14-ročné dievča pre údajné plánovanie moslimskej svätej vojny džihád; je treťou zo skupiny dievčat, ktoré boli zadržané predtým, než mohli opustiť krajinu. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V prípade, ak vyšetrovanie povedie k jej obvineniu a odsúdeniu, nemenovanému dievčaťu z Quimperu v Bretónsku hrozí päťročné väzenie v zariadení pre mladistvých, oznámila parížska prokuratúra. Dievča bolo v kontakte s ďalšími dvoma tínedžerkami vo veku 15 a 17 rokov. Všetky údajne plánovali odcestovať do cudziny, aby sa pridali k skupine bojujúcej v džiháde, a to napriek tomu, že žili na rôznych miestach krajiny.
      

Podľa prokuratúry komunikovali prostredníctvom sociálnych sietí. Francúzske justičné úrady vyšetrujú 329 osôb, ktoré opustili Francúzsko, aby bojovali v moslimskej svätej vojne - najmä v Sýrii -, alebo to plánovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies