Vo Francúzsku začali prevoz neplnoletých migrantov z Calais do prijímacích centier

NETKY.SK • 2 November 2016, 10:39 • 2 min
Vo Francúzsku začali prevoz neplnoletých migrantov z Calais do prijímacích centier

CALAIS - Francúzske úrady pristúpili dnes k prevozu asi 1500 neplnoletých osôb, ktoré bez sprievodu rodičov alebo iných príbuzných žili v úradmi nepovolenom tábore Džungľa na okraji prístavného mesta Calais. Informovala o tom spravodajská televízia BFMTV.

slovakia

left justify in out

Neplnoletých začali dnes ráno autobusmi rozvážať do prijímacích centier v rôznych častiach Francúzska.

 

Predchádzali tomu udalosti z minulého týždňa, keď francúzske úrady začali s avizovanou likvidáciou tábora. Postavili ho migranti a utečenci, ktorí sa z Calais chceli dostať do Británie.

 

Francúzske úrady začiatkom minulého týždňa pristúpili najprv k vysťahovaniu obyvateľov tábora, pričom do prijímacích centier v rôznych mestách a obciach ich previezli vyše 5500 osôb. Následne sa aj za asistencie polície a hasičov začala samotná likvidácia ilegálne postavených prístreškov, chatrčí a stanov, ktorá bola dokončená 31. októbra.

 

Neplnoletých bez sprievodu dospelej osoby od začiatku minulého týždňa sústredili v dočasnom prijímacom centre vybudovanom na okraji likvidovaného tábora.

 

Dnes sa začalo s ich sťahovaním do iných centier pre migrantov, kde britskí vládni úradníci posúdia ich žiadosť o prevoz do Británie, kde - ako tvrdia - už žijú ich blízki príbuzní.

 

Na prevoz neplnoletých pristavili dnes pri bývalom tábore v Calais približne 30 autobusov, ktoré smerujú do asi 60 prijímacích centier, informovala prefektúra kraja Pas-de-Calais. Podľa nej mladých migrantov sprevádzajú na ceste aj britskí úradníci, ktorí budú posudzovať ich prípady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies