Vo Francúzsku to vrie: Terčom bombového útoku sa stala reštaurácia neďaleko mešity

NETKY.SK • 8 Január 2015, 11:01 • 2 min
Vo Francúzsku to vrie: Terčom bombového útoku sa stala reštaurácia neďaleko mešity

PARÍŽ - Explózia otriasla dnes skoro ráno reštauráciou s rýchlym občerstvením vo francúzskom meste Villefranche-sur-Saône v departemente Rhône. Reštaurácia, ktorá sa špecializovala na kebaby, sa nachádza neďaleko mešity, spresnil miestny denník Le Progres.

slovakia

left justify in out

Prípad vyšetruje polícia pre podozrenie, že ide o trestný čin. Pri výbuchu nebol nikto zranený,

 

K výbuchu došlo len deň po útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži, pri ktorom prišlo o život 12 ľudí a ďalších vyše desať utrpelo zranenia, pričom stav štyroch z nich je veľmi vážny.

 

Útok na redakciu vyvolal vo Francúzsku šok a pobúrenie, ako aj vlnu solidarity s novinármi. Vedúci predstavitelia krajiny vyzvali na jednotu a spoločný postup, čoho dôkazom je aj dnešného prijatie bývalého prezidenta Nicolasa Sarkozyho úradujúcim prezidentom Francoisom Hollandom.

 

Situácia vo Francúzsku je napätá, keďže predpokladaní páchatelia útoku na Charlie Hebdo sú na úteku. Aj preto sa mimoriadna pozornosť venuje všetkým incidentom, ktoré by so stredajším útokom súvisieť. K nim patrí aj streľba na parížskom predmestí Montrouge, pri ktorej bol dnes ráno zranení najmenej jeden policajt. Podľa vládnych zdrojov však tento incident, ktorého páchateľom je muž afrického pôvodu, nesúvisí s prípadom Charlie Hebdo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies