Vo Francúzsku sú bez práce viac než 3 milióny ľudí

NETKY.SK • 28 August 2013, 09:42 • 2 min
Vo Francúzsku sú bez práce viac než 3 milióny ľudí

PARÍŽ - Počet nezamestnaných ľudí vo Francúzsku v júli dosiahol historický rekord. Vyplýva to z údajov zverejnených v utorok. Celkový počet ľudí, ktorí sú prihlásení na francúzskych úradoch práce, podľa informácií zverejnených ministerstvom práce v júli stúpol o 6 300 na 3 285 700, čo zodpovedá medziročnému nárastu o 10 %.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo však vo svojom stanovisku k údajom poukázalo na to, že rast miery nezamestnanosti v porovnaní s júnom spomalil na 0,2 % a môže tak byť známkou zlepšujúcej sa situácie na trhu práce a začiatkom obracajúceho sa trendu. Predstavitelia rezortu práce tiež zdôraznili, že počet mladých nezamestnaných vo Francúzsku už tretí mesiac klesá, čiastočne aj vďaka 50 tis. štátom financovaných pracovných zmlúv, ktorých úlohou je znížiť počet mladých ľudí bez práce. 

Prezident Hollande ale zatiaľ nemá dôvod na optimizmus. Voličom totiž sľúbil, že do konca roka zvráti trend rastúcej miery nezamestnanosti, tá však v priebehu posledných 27 mesiacov vytrvalo stúpala na rekordné hodnoty. Dialo sa to napriek tomu, že francúzske hospodárstvo javí prvé známky oživenia a krajina sa v druhom štvrťroku dostala z miernej recesie a zaznamenala prekvapivo vysoký rast na úrovni 0,5 %. Ide o najvyššiu mieru hospodárskeho rastu Francúzska od Hollandovho nástupu k moci, ekonómovia však väčšinou nepočítajú s tým, že by sa rastový trend podarilo udržať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies