Vo Francúzsku strieľali na český autobus, hlásia zranených

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 11:28 • 2 min
Vo Francúzsku strieľali na český autobus, hlásia zranených

PARÍŽ/PRAHA - Český autobus, ktorý sa vracal zo Španielska, zasiahli v sobotu večer na juhu Francúzska dve strely. Incident potvrdilo české veľvyslanectvo v Paríži. Črepiny skla poranila šesť zo 70 cestujúcich, informoval server Novinky cz. s odvolaním sa na web FranceBleu.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal na diaľnici A7 a podľa prvých informácií vyšetrovateľov páchateľ strieľal z premostenia diaľnice. České veľvyslanectvo je v spojení s políciou na mieste nehody.


Autobus sa vracal z juhu Španielska, keď ho pri meste Montélimar okolo 22.30 h zasiahli dve strely. Rozbité predné sklo zranilo šesť ľudí. Všetkých okamžite previezli do nemocníc v Montélimar a Valence. Väčšinou ide o povrchové zranenia, najvážnejšie je však na tom 54-ročná žena, ktorú sklenená črepina zasiahla do oka.


Informáciu o zranení tejto ženy, ktorú priniesol web FranceBleu, však poprela hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Irena Valentová. Pre server iDNES.cz uviedla, že zranených je päť ľudí. Dodala, že jedna osoba bola hospitalizovaná v nemocnici vo Valence, ostatných ľudí v ranných hodinách previezli do Česka.


Dôvod incidentu je nejasný, ale v minulosti polícia vo Francúzsku riešila niekoľko prípadov, keď neznámi páchatelia hádzali z diaľničných mostov na auta kamene.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies