Vo Francúzsku si uctili pamiatku obetí tragédie lietadla Germanwings

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 07:23 • 2 min
Vo Francúzsku si uctili pamiatku obetí tragédie lietadla Germanwings

LE VERNET - Vo francúzskej obci Le Vernet sa dnes konalo spomienkové zhromaždenie a omša za obete katastrofy lietadla spoločnosti Germanwing so 150 ľuďmi na palube, ktoré sa zrútilo 24. marca v Provensálskych Alpách. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spomienkové podujatie v Dedine Le Vernet sa konalo Presne Štyri mesiace po tom Ako Airbus A320 narazil robiť úbočím neďalekej Hory.  Podľa prefektky departementu Alpes-de-Haute-Provence Patricie Willaertovej sa dnešného spomienkového zhromazdenie zúčastnilo približne 300 pozostalých príbuzných obetí, z ktorych vacsina tvorili občania Nemecka Španielska.

 

Dnešnému pietnemu aktu predchádzal Už vo Štvrtok večer pohreb neidentifikovaných pozostatkov Obeťou, ktore slávnostne uložili robiť spoločného hrobu na cintorin v Le Vernet.

 

img

 

"Pre príbuzných obetí je Bol Uz Druhý pohreb, pretoze telesnej pozostatky svojich ložísk blízkych, ktore bolo možné identifikovať, Už pochovali," uviedol podľa BBC starosta obce Francois Balique.

 

Airbus Spoločnosti Germanwings havaroval 24. Marca počas Letu z Barcelony robiť Düsseldorfe. Všetkých 150 Ludi na palube zahynulo. Podľa vyšetrovateľov nechal Lietadlo zámerne havarovať Druhý pilot, 27-ročný Andreas Lubitz, s cieľom spáchať samovraždu. Lubitz, ktory mal v minulosťou vážne psychickej Problémy, predtym z kokpitu vyvreté Kapitána.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies