Vo Francúzsku sa začalo moratórium pred druhým kolom prezidentských volieb

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 10:10 • 2 min
Vo Francúzsku sa začalo moratórium pred druhým kolom prezidentských volieb

PARÍŽ - Úderom polnoci (SELČ) sa v noci nadnes vo Francúzsku skončila kampaň pred druhým kolom prezidentských volieb a začalo sa volebné moratórium.

slovakia

left justify in out

Druhé kolo volieb sa uskutoční v nedeľu. V zámorských územiach Francúzska a na americkom kontinente sa hlasovanie - vzhľadom na časový posun - koná už dnes.

Podľa prieskumov verejnej mienky favoritom tohto kola volieb je centrista Emmanuel Macron, ktorého chce podporiť okolo 62 percent respondentov, kým jeho protikandidátku z Národného frontu (FN) Marine Le Penovú chce voliť 38 percent opýtaných.

Záver predvolebnej kampane patril v piatok okrem iného aj veľkému zhromaždeniu občanov za účasti filozofa Bernarda-Henriho Lévyho, ktorého cieľom bolo varovať pred dôsledkami nevyužitia práva voliť a vyzvať voličov, aby hlasovali proti FN.

Prvým oficiálnym podujatím, na ktorom sa zúčastní víťaz druhého kola volieb, budú v pondelok 8. mája oslavy výročia konca druhej svetovej vojny. Víťaz volieb sa na ňom zúčastní spoločne s terajším prezidentom Francoisom Hollandom a jeho predchodcom Nicolasom Sarkozym, informoval denník Le Figaro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona