Vo Francúzsku sa začal proces s mužom, ktorý zneužil 66 chlapcov

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 18:58 • 2 min
Vo Francúzsku sa začal proces s mužom, ktorý zneužil 66 chlapcov

PARÍŽ - Proces s 53-ročným Francúzom, ktorý čelí obžalobe zo zneužitia 66 maloletých chlapcov počas ciest do Egypta, Srí Lanky a Tuniska, sa dnes začal vo Versailles neďaleko Paríža.

slovakia

left justify in out

Podľa organizácií špecializujúcich sa na ochranu detí ide o doteraz najväčší proces svojho druhu vo Francúzsku. Muž, ktorý desiatky chlapcov pri zneužívaní fotografoval a filmoval, navštívil po ničivej vlne cunami z roku 2004 iba Srí Lanku 21-krát z poverenia dvoch humanitárnych organizácií vrátane jednej, ktorú spoluzakladal.

 

Informovali o tom francúzske médiá, ako aj rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF. Na stopu obžalovaného sa dostal najskôr americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý objavil na webe na zábery zachycujúce zneužívanie chlapcov. Podozrivého zadržala francúzska polícia v máji 2012. Pri domovej prehliadke v jeho bydlisku zaistili harddisky s tisíckami fotografií a stovkami videozáznamov, na ktorých je zachytený v spoločnosti poškodených.

 

Francúz síce priznáva konanie sexuálneho charakteru, popiera však, že by chlapcov nútil k pohlavnému styku. Vynesenie rozsudku v prípade sa očakáva v piatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona