Vo Francúzsku psy nemôžu brechať, zakázala to istá samospráva

NETKY.SK • 13 Február 2019, 13:25 • 2 min
Vo Francúzsku psy nemôžu brechať, zakázala to istá samospráva

Severofrancúzska obec sa uchýlila k nariadeniu, ktoré kritizujú po celom svete. Psom tu zakázali brechanie!

slovakia

left justify in out

Pes, ktorý nebreše? Relatívne neprirodzená predstava... Naši štvornohí priatelia sú zvieratá s vlastnou osobnosťou, povahou, prejavmi a, samozrejme, sebe vlastnou komunikáciou s okolím. Tá sa prejavuje práve brechotom. Vo francúzskej obci Feuquières ho však zakázali.

 

img

 

Áno, čítate správne. Pokiaľ si nedokážete vycvičiť psa tak, aby neštekal, zaplatíte na území tejto obce za porušenie nového nariadenia pokutu vo výške 68 eur. Čo sa za týmto bizarným zákonom skrýva?

 

Starosta Feuquières Jean-Pierre Estienne svoje rozhodnutie obhajuje a tvrdí, že v žiadnom prípade nemá ísť o spôsob, ako obmedziť chovanie psov. Vysvetlil, že išlo o prirodzené vyústenie problému, ktorý mali s istou spoluobčiankou. Tá chovala na svojom dvore hneď niekoľkých psov. Zvieratá počas dňa aj noci brechali tak intenzívne, že sa jednotliví obyvatelia vedeniu mesta sťažovali čoraz častejšie. Nakoľko s netolerantnou občiankou nebolo reči, museli pristúpiť k ráznemu riešeniu situácie. Odteraz môžu psy „vyštekávať“ maximálne za zatvorenými dverami domu.

 

img

 

Podľa očakávaní sa do sporu zapojili aj ochrancovia zvierat, ktorí nové pravidlo kritizujú. Takýto zákaz je podľa nich pre zvieratá absolútne neprijateľný a obmedzujúci. Rozhodnutie miestneho zastupiteľstva chcú napadnúť na súde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies