Vo Francúzsku majú utečencov plné zuby: Hrozí občianska vojna

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 15:38 • 2 min
Vo Francúzsku majú utečencov plné zuby: Hrozí občianska vojna

PARÍŽ – Francúzsko je na pokraji „občianskej vojny“, ktorú môže vyvolať masový sexuálny útok utečencov na ženy, podobný ako sa stal v Kolíne počas novoročných osláv. Tvrdí to francúzsky šéf francúzskej spravodajskej služby.

slovakia

left justify in out

Podľa neho je situácia vo Francúzsku je tak napätá a krehká, že ďalší útok islamistov, alebo sexuálny útok migrantov môže viesť k veľkému útoku pravičiarov.

 

Patrick Calvar, šéf francúzskej spravodajskej služby povedal členom parlamentnej komisie vo francúzsku, že „sme na pokraji občianskej vojny.“ Podľa francúzskeho denníka Le Figaro povedal: „Jeden alebo dva útoky a vypukne to. Mali by sme teda predvídať a zastaviť tieto skupiny.“

 

img

 

Včera na verejnosť unikol dokument, v ktorom sa píše, že počas novoročných osláv v Nemecku bolo sexuálne napadnutých až 1200 žien. Podľa policajného dokumentu sa na útokoch podieľalo až 2000 mužov v nemeckých mestách a väčšina týchto činov sa udialo v Kolíne a Hamburgu. Z 2000 útočníkov polícia identifikovala iba 120 a viac ako polovica z nich boli cudzinci, ktorý prišli do Nemecka tesne pred novým rokom.

 

 

V máji 2016 bývalý šéf britskej MI6 Richard Dearlove povedal, že v Európe vypukne populistické povstanie, ak vlády nezakročia proti utečeneckej kríze.

 

Podľa Angely Merkelovej sa stredná trieda nemeckých občanov radikalizuje najmä kvôli jej otvorenej utečeneckej politike.

 

Vláda Slovenskej republiky na čele s premiérom Robertom Ficom je proti utečeneckým kvótam, ktoré chce zaviesť EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies