Vo Francúzsku ľudia protestovali proti policajnej brutalite

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 06:39 • 2 min
Vo Francúzsku ľudia protestovali proti policajnej brutalite

PARÍŽ - Francúzske poriadkové sily rozohnali účastníkov protestu proti policajnej brutalite, ktorí dnes pochodovali centrom Paríža.

slovakia

left justify in out

Na demonštrácii sa zišlo okolo 7000 ľudí s portrétmi údajných obetí policajného násilia voči príslušníkom menšín. Ku koncu pochodu vypukli zrážky medzi skupinou maskovaných anarchistov a príslušníkmi poriadkovej polície, ktorá voči nim použila slzotvorný plyn. 

 

K výtržnostiam väčšieho rozsahu však nedošlo. Išlo o ďalší zo série protestov, ktorú vo Francúzsku vyvolal prípad známy ako aféra Théo. Takto sa označuje kauza 22-ročného černošského mladíka, ktorý sa mal stať obeťou znásilnenia počas policajného zásahu proti dílerom drog zo začiatku februára.

 

Policajná hliadka údajne mladíkovi spôsobila vážne zranenia, ktoré si vyžiadali dvojtýždňovú hospitalizáciu. Jedného zo štyroch zasahujúcich policajtov obvinili zo znásilnenia a ďalších troch z násilného útoku s priťažujúcimi okolnosťami. Všetci štyria akúkoľvek vinu popierajú.

 

Uvedený prípad vyvolal vlnu protestov a nepokojov na chudobných predmestiach Paríža. Počas násilností, ktoré vypukli na záver dnešného protestu, bolo zranených niekoľko policajtov a viacero ľudí bolo zadržaných pre podozrenie z výtržností.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona