Vo Francúzsku identifikovali teroristu, ktorý sa odpálil v byte v Saint-Denis

NETKY.SK • 15 Január 2016, 06:42 • 2 min
Vo Francúzsku identifikovali teroristu, ktorý sa odpálil v byte v Saint-Denis

PARÍŽ - Francúzski vyšetrovatelia oznámili dnes totožnosť muža, ktorý sa niekoľko dní po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra odpálil v byte na parížskom predmestí Saint-Denis, keď na objekt 18. novembra zaútočila policajná jednotka osobitného určenia.

slovakia

left justify in out

Pri tejto operácii prišli o život aj predpokladaný organizátor krviprelievania vo francúzskej metropole Abdelhamid Abaaoud a jeho mladá príbuzná. Identifikovaným teroristom bol 24-ročný Chakib Akrouh, rodák z Belgicka, ktorý disponoval marockým i belgickým občianstvom. Jeho totožnosť sa podarilo zistiť na základe porovnania stôp DNA z dejiska s genetickým profilom jeho matky.

 

Informácie priniesli dnes svetové agentúry s odvolaním sa na parížsku prokuratúru. Vyšetrovatelia predpokladajú, že Akrouh bol spoločne s Abaaoudom súčasťou jedného z teroristických kománd, trojčlennej skupiny útočiacej na kaviarne a bary na východe Paríža.

 

Správa z francúzskej metropoly znamená, že sa už podarilo identifikovať sedem z deviatich útočníkov, ktorí 13. novembra 2015 vyhasili 130 životov a zranili ďalších okolo 350 ľudí.

 

Výnimkou sú dvaja samovražední atentátnici z okolia štadióna Stade de France, ktorých síce zaregistrovali pri vstupe do Grécka so sýrskymi cestovnými pasmi, avšak ich pravá identita zostáva zatiaľ neobjasnená.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies