Vo Francúzsku dosiahla v júni nezamestnanosť nový rekord

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 06:19 • 2 min
Vo Francúzsku dosiahla v júni nezamestnanosť nový rekord

PARÍŽ - Nezamestnanosť vo Francúzsku stále rastie. Počet ľudí, ktorí sú bez práce v tzv. pevninskom Francúzsku, dosiahol v júni nový rekord. To je ďalšia rana pre prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý sľúbil, že do konca roka nezamestnanosť v krajine zníži. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovších údajov ministerstva práce v Paríži sa počet nezamestnaných vo Francúzsku v júni v porovnaní s májom zvýšil o 14.900, alebo 0,5 %, na novú rekordnú úroveň na 3,28 milióna osôb.

Situácia na pracovnom trhu vo Francúzsku sa ďalej zhoršuje napriek prvým slabým signálom, že ekonomika už možno ožíva. Viaceré ukazovatele už totiž naznačili, že druhé najväčšie hospodárstvo eurozóny sa v uplynulom 2. kvartáli zrejme dostalo z recesie.

Francúzsko je jednou z mála vyspelých a bohatých krajín, v ktorých miera nezamestnanosti dosiahla dvojciferné číslo a analytici očakávajú, že bude pokračovať v raste do začiatku budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies