Vo Francúzsku chcú obmedziť elektronické cigarety podobne ako tie klasické

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 14:21 • 2 min
Vo Francúzsku chcú obmedziť elektronické cigarety podobne ako tie klasické

PARÍŽ - Francúzska vláda pripravuje legislatívu, ktorá čiastočne obmedzí predaj, fajčenie a propagáciu čoraz populárnejších elektronických cigariet. Reklama na ich používanie bude úplne zakázaná, nebudú môcť byť predávané osobám mladším ako 18 rokov a nebudú sa môcť fajčiť na verejných priestranstvách. Pôjde o podobné obmedzenia, aké v krajine od roku 2007 platia aj pre klasické cigarety.

slovakia

left justify in out

"Rozhodla som sa, že opatrenia, ktoré sa vzťahujú na tabak, sa rozšíria aj na elektronické cigarety," uviedla v piatok francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Tourainová, ktorá stojí za legislatívnou iniciatívou. Nechce ich však úplne zakázať, keďže podľa nej pomáhajú klasickým fajčiarom zbaviť sa svojho zlozvyku.

Elektronické cigarety vynašli v roku 2004 v Číne. Zariadenie disponuje elektronickou batériou, s ktorej pomocou sa zohrieva tekutá náplň vnútri cigarety. Tá neprodukuje klasický dym, ale len prakticky neškodnú paru. Náplne sa predávajú s rôznym obsahom nikotínu, existujú však aj varianty, ktoré drogu vôbec neobsahujú.

Vynález už zakázali vo viacerých krajinách vrátane Kolumbie, Panamy a Uruguaja. Vo Francúzsku v súčasnosti elektronické cigarety fajčí približne pol milióna obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies