Vo Francúzsku bude platiť daň z internetových služieb

NETKY.SK • 11 Júl 2019, 13:22 • 2 min
Vo Francúzsku bude platiť daň z internetových služieb

PARÍŽ - Francúzsky senát schválil počas dnešného dňa tzv. digitálnu daň z internetových služieb. Krajina sa tak rozhodla aj napriek výslovnému nesúhlasu zo strany USA.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie ukázalo, že táto problematika má v krajine veľkú podporu. Daň vo výške 3 % z ročných príjmov z internetových služieb je splatná spätne od začiatku roka 2019.

 

Americký prezident Donald Trump pritom vo včerajších hodinách nariadil vyšetrovanie francúzskej dane podľa paragrafu, ktorý USA použili aj na ospravedlnenie zavedenia ciel na čínsky import. Francúzsko však tvrdí, že daň je potrebná, pretože veľké internetové spoločnosti ako Facebook či Amazon sa jej vyhýbajú, príjmy z celej EÚ zdaňujú v krajinách s nízkymi sadzbami. 

 

img

 

USA sa nepáči, že sa najviac dotkne práve amerických internetových gigantov. Francúzsko presadzovalo zavedenie tejto dane v celej Európskej únii (EÚ), ale narazilo na odpor niektorých štátov, najmä Írska a škandinávskych krajín, ktoré lákajú zahraničné firmy práve na nízke dane.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies