Vo finále ženskej dvojhry Azarenková proti Na Li

NETKY.SK • 24 Január 2013, 08:34 • 2 min
Vo finále ženskej dvojhry Azarenková proti Na Li

Vo finále ženskej dvojhry Azarenková proti Na Li - Tenis Bieloruská tenistka Victoria Azarenková a Číňanka Na Li nastúpia v sobotu o 9. 30 SEČ proti sebe vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

slovakia

left justify in out

img

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková a Číňanka Na Li nastúpia v sobotu o 9.30 SEČ proti sebe vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Azarenková si v semifinále v pozícii nasadenej jednotky a obhajkyne titulu poradila s premožiteľkou Sereny Williamsovej talentovanou Američankou Sloane Stephensovou v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Na Li v úvodnom semifinále ako nasadená šestka zdolala dvojku "pavúka" favorizovanú Rusku Mariu Šarapovovú nečakane hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.
      Azarenková si v druhom dejstve zápasu so Stephensovou skomplikovala situáciu, za stavu 5:3 nepremenila päť mečbalov a po strate servisu požiadala o medical time out. Po návrate na dvorec však prelomila servis Američanky, keď využila šiesty mečbal. "Za stavu 5:3 som mala veľa šancí na ukončenie zápasu, no nepremenila som ich a znervóznela som. Bála som sa, aby z toho nebolo najväčšie faux pas roka. Dnes som nepredviedla svoj najlepší tenis, trápila som sa, no dôležité je, že som opäť vo finále. Proti Na Li to bude veľmi ťažké. Súperka ma životnú formu, proti Šarapovovej odohrala famózny zápas," povedala Azarenková v prvom interview priamo na kurte. "Vika" zostane svetovou jednotkou iba v prípade, ak obháji titul, v opačnom prípade sa vráti na trón Serena Williamsová.  
      Šarapovová až do štvrtkového duelu stratila na tohtoročnom Australian Open iba deväť gemov, no proti šampiónke Roland Garros a finalistke z Melbourne z roku 2011 ťahala jasne za kratší koniec. Na Li sa prezentovala agresívnym celodvorcovým tenisom s množstvom víťazných úderov, skvele returnovala. "Neviem, čím to je, ale na Australian Open sa mi vždy darí. Dnes to bol z mojej strany takmer bezchybný výkon. Na postupe do finále ma veľkú zásluhu môj tréner Carlos Rodriguez, ktorý má tvrdú ruku. Nemusí ma však už toľko poháňať, dokážem sa tlačiť dopredu aj sama. Vo finále tam bude určitá nervozita, no veľmi sa na neho teším. Urobím všetko pre to, aby som získala druhý grandslamový titul," povedala pre akreditované médiá Na Li, ktorá pred dvomi rokmi prehrala v boji o cennú trofej v Melbourne s Belgičankou Kim Clijstersovou.
      Sklamaná Šarapovová priznala, že Na Li bola na kurte lepšou hráčkou. "Na Li odohrala veľkolepý zápas. Bola oveľa agresívnejšia, diktovala tempo výmen. Ja som bola takmer stále v defenzíve, od prvej loptičky ma Na Li tlačila. Snažila som sa kontrovať, no robila som priveľa nevynútených chýb. Nedokázala som premieňať brejkbaly a vyhrávať gemy, v ktorých sme sa ťahali cez zhodu, čo sa výrazne podpísalo pod dnešný výsledok. Na Li bola vždy o krok vpred, od začiatku zápasu mala navrch, čím sa dostala do psychologickej výhody," povedala Ruska.                      
      
      ženy - dvojhra - semifinále:
      Victoria Azarenková (1-Biel.) - Sloane Stephensová (29-USA) 6:1, 6:4, Na Li (6-Čína) - Maria Šarapovová (2-Rus.! 6:2, 6:2
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies