Vo finále US Open si zahrajú dve outsiderky

NETKY.SK • 10 September 2021, 09:21 • 2 min
Vo finále US Open si zahrajú dve outsiderky

NEW YORK – Neuveriteľné! Ženské finále US Open má naozaj prekvapivé zloženie. Z finálovej dvojice je vo WTA rankingu vyššie postavená svetová 73.

slovakia

left justify in out

Obe sú obrovským prekvapením turnaja!

Prvou finalistkou sa stala Kanaďanka Fernandézová, ktorá vo svojom semifinálovom súboji zdolala svetovú dvojku Sabalenkovú 2:1 na sety.

 

Fernandézová vyhrala vyrovnaný prvý set v skrátenej hre 7:6 (7:3), druhý set si pripísala na svoje konto favoritka Sabalenková 6:4. Rovnakým výsledkom si v treťom sete poistila svoju účasť v grandslamovom finále Fernandézová, ktorá bude prekvapivo favoritkou finále.

 

Fernandézová figuruje vo WTA rankigngu až na 73. mieste, na svojej ceste do finále porazila zvučné mená ako Svitolinovú, Kerberovú, Osakovú a Sabalenkovú.

 

 

 

Proti nej sa postaví Raducanová, mladá Angličanka si v semifinálovom súboji poradila s Grékyňou Sakkariovou pomerne hľadko 6:1, 6:4.

 

Raducanová figuruje v rankingu dokonca až na 150. mieste. Angličanka mala lahšiu cestu do finále, počas svojho pôsobenia na turnaji musela zdolať olympijskú víťazku Benčičovú a práve dobre hrajúcu Sakkariovú

 

Toto prekvapivé finále je na programe v sobotu o 22:00 SELČ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona