Vo finále hokejovej Ligy majstrov dvojica švédskych klubov a dvaja Slováci

NETKY.SK • 21 Január 2015, 13:30 • 2 min
Vo finále hokejovej Ligy majstrov dvojica švédskych klubov a dvaja Slováci

BRATISLAVA - Hokejisti švédskych klubov Frölunda Indians a Lulea Hockey postúpili do finále Ligy majstrov 2014/2015. V rozhodujúcom súboji bude mať zastúpenie aj slovenský hokej, v kádri Luley, ktorá bude 3. februára hostiť boj o prvenstvo, figurujú aj Peter Cehlárik a Christian Jaroš. Útočník Cehlárik sa na utorňajšom postupe cez Skellefteu podieľal asistenciou na víťazný gól Jana Sandströma na 3:2.

slovakia

left justify in out

"Sú to skvelé pocity. Vždy je pekné zdolať Skellefteu a najmä po podobnom stretnutí. Dnes bola skvelá atmosféra, už dávno podobná nebola na našom štadióne. Diváci sú síce vždy skvelí, ale dnes boli výnimoční," povedal po skončení lokálneho derby v semifinále Ligy majstrov na webe súťaže Jan Sandström. Prvý zápas na ľade AIK Skelleftea sa skončil nerozhodne 2:2. 

 

Lulea vo finále nastúpi proti Frölunde. Hráči tímu z Göteborgu síce prehrali odvetu na ľade fínskeho Kärpätu Oulu 2:3 po predĺžení, ale v prvom dueli uspeli pred vlastnými fanúšikmi 4:2, gól Erika Gustafssona zo 66. min posunul "indiánov" do boja o trofej. V riadnom hracom čase vyhralo Oulu 3:1 a keďže v Lige majstrov v hokeji majú všetky góly rovnakú hodnotu a nerozlišuje sa, či padli doma alebo vonku ako vo futbale, súboj sa musel predlžovať. "Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Mali sme dnes aj šťastie, podržal nás skvelý brankár. Myslím si, že doma sme predviedli lepší výkon, našli sme však dnes cestu k postupu," uviedol kouč Frölundy Roger Rönnberg. 


Súhrn výsledkov utorkových odvetných stretnutí semifinále mužskej hokejovej Ligy majstrov 2014/2015: 

 

Lulea Hockey (Švéd.) - AIK Skelleftea (Švéd.) 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) - prvý zápas: 2:2, do finále postúpila Lulea 
Góly: 6. Fabricius (J. Forsberg, Fogström), 15. Zaar (Granström, Savilahti-Nagander), 39. Sandström (Fagerudd, CEHLÁRIK) - 8. Heed (Zackrisson, Forssell), 59. M. Lundberg (Forssell, Kabanov) 

Kärpät Oulu (Fín.) - Frölunda Indians (Švéd.) 3:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 2:0 - 0:1) - prvý zápas: 2:4, do finále postúpila Frölunda 
Góly: 5. Donskoj (Pirnes, Masuhr), 49. Pirnes (Masuhr, Komulainen), 50. Junttilä (Kemppainen) - 8. Jänmark (E. Gustafsson, J. Lundqvist), 66. E. Gustafsson (M. Olimb, Fälth) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona