Vo finále Copa del Rey tretie tohtosezónne El Clásico

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 15:25 • 2 min
Vo finále Copa del Rey tretie tohtosezónne El Clásico

VALENCIA - Tretie tohtosezónne El Clásico, súboj dvoch najúspešnejších španielskych futbalových klubov Realu Madrid a FC Barcelona, sa uskutoční v stredu 16. apríla na štadióne Mestalla vo Valencii a bude to finále národného pohára.

slovakia

left justify in out

Úvodný výkop rozhodujúceho zápasu o trofej v Copa del Rey je na programe o 21.30 h a bude to zároveň konfrontácia tretieho s druhým tímom najvyššej španielskej súťaže.

 

Madridčania sú na druhom mieste poradia, Barcelončanom patrí tretí post. V lepšej pohode je "biely balet", ktorý sa minulý týždeň prebojoval do semifinále Ligy majstrov, hoci v odvete štvrťfinále prehral na pôde Borussie Dortmund 0:2 a za mestským rivalom Atléticom zaostáva v La Lige o tri body. "Blaugranas" stroskotali vo štvrťfinále Ligy šampiónov práve na Atléticu a v ligovej súťaži zaostávajú za týmto mužstvom o štyri body. Zverenci Gerarda Martina zaváhali aj počas uplynulého víkendu, nečakane prehrali v Granade 0:1 a z ostatných štyroch súťažných duelov vyhrali len jediný (5. apríla doma nad Betisom Sevilla 3:1). "Nemôžeme prepadnúť panike a byť smutní. Hoci v Granade sme nehrali v najsilnejšej zostave, mali sme vyhrať. Po sérii nepriaznivých výsledkov káder cíti, že sa musí skonsolidovať, lebo sa blíži niečo veľké. V stredu nás čaká finále, a to je vždy špecifický zápas. Musíme doň vstúpiť naplno a vyhrať ho," vyhlásil pre klubový web tréner Barcelony Gerardo Martino. 

 

Zdá sa, že Real prekonal zlé obdobie a po ligových prehrách s Barcelonou a FC Sevilla prišli, s výnimkou spomenutého zaváhania v Dortmunde v LM, štyri výhry. Tá posledná tradične suverénna s Almeríou (4:0) bola síce ešte bez účasti Cristiana Ronalda, ale hviezdny portugalský kanonier by mohol po zranení kolena a stehna nastúpiť opäť v stredu. "Napreduje každý deň, takže by som ho neodpisoval. Jeho účasť proti Barcelone je reálna," povedal pre denník El Mundo tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti o zdravotnom stave jeho portugalského zverenca, ale vzápätí dodal: "Nebudeme nič riskovať. Ak Cristiano Ronaldo nebude zdravý, nenastúpi." 

 

Obhajca ligového titulu FC Barcelona sa s úradujúcim vicemajstrom stretli v predchádzajúcej edícii Copa del Rey už v semifinále a ďalej postúpil Real. Hráči kráľovského veľkoklubu však vo finále podľahli Atléticu Madrid 1:2 po predĺžení. Obhajca trofeje si to "odskákal" v semifinále aktuálneho ročníka. S mestským rivalom prehral 0:3 a 0:2 a Real má teda šancu na 19. celkový triumf v španielskom Kráľovskom pohári. Rekordérom v tejto štatistike je jeho stredajší súper, FC Barcelona dominoval 26-krát. 

 

V stredu pôjde o 227. kapitolu vzájomných súťažných súbojov týchto dvoch klubov. Lepšou bilanciou disponuje Real, ktorý má na konte dovedna 90 víťazstiev, "Barca" má len o dve menej, až 48 zápasov sa skončilo nerozhodne. Skóre hovorí tiež mierne v prospech madridského mužstva 382:367. Naposledy sa stretli vo vzájomnej konfrontácii 23. marca 2014 a v rámci merania síl v Primera División bol na Štadióne Santiaga Bernabéua úspešný hosťujúci tím (4:3). 

 

Honor najlepšieho strelca španielskeho klasického derby patrí len tri týždne argentínskej ikone "blaugranas" Lionelovi Messimu, ktorý v El Clásico skóroval 21-krát. Cristiano Ronaldo z Realu zatiaľ dal v týchto súbojoch 13 gólov a v historickej štatistike mu patrí siedma priečka. 

 

Barcelone budú pre zranenia chýbať skúsení stopéri Gerard Piqué a Carles Puyol ako aj brankár Víctor Valdés. Zdravotné dôvody vyradili z účasti aj Marca Bartru a Isaaca Cuencu. Na druhej strane nenastúpia Sami Khedira, Álvaro Arbeloa a Jesé Rodríguez, otázna je účasť spomenutého C. Ronalda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies