Vo filme Rodinný priateľ si Ondřej Sokol zahrá s Aňou Geislerovou

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 08:37 • 2 min
Vo filme Rodinný priateľ si Ondřej Sokol zahrá s Aňou Geislerovou

BRATISLAVA - Herec a režisér Ondřej Sokol stvárnil hlavnú mužskú úlohu v novom filme Jana Hřebejka Rodinný priateľ.

slovakia

left justify in out

Ide o prvú časť pripravovanej trilógie Zahradnictví, ktorá vychádza z histórie rodiny scenáristu Petra Jarchovského, z pamäte jeho rodičov a prarodičov. V prvej kapitole rodinnej kroniky, ktorá sa odohráva v 40. rokoch za nemeckej okupácie, kedy tri mladé ženy a dve deti čakajú na návrat svojich väznených mužov a otcov, vystupuje jediná fiktívna postava. Vojnou vynútenému rodinnému spoločenstvu troch sestier obetavo pomáha rodinný priateľ a lekár Jiří Erben.

 

"Natáčanie dobových filmov prežívam ako trošku zábavný park, že sa vždy prezlečiem a idem si žiť iný život. V tu chvíľu ma aj veľmi baví tá iná móda. Myslím, že sa to prejavuje na správaní všetkých hercov, ktorí prejdú premenou," komentoval Ondřej Sokol nakrúcanie melodramatického dobového príbehu, v ktorom si zahral čestného, starostlivého, dobre vyzerajúceho a vkusne oblečeného muža so zmyslom pre bontón.

 

Rodinný priateľ je príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená. Je o vernosti, túžbe, vine a láske, o odchode a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Tvorcovia film nakrútili ako rodinný portrét očami žien, ktoré spojil osud. Jiří do neho výrazným spôsobom zasiahne, nielen ako starostlivý lekár, ktorý pomáha ženám a vie sa postarať aj o ich deti, keď sa muži hlavných hrdiniek ocitnú vo väzení, sú nezvestní alebo vyhlásení za mŕtvych.

 

S jednou z nich - Vilmou, ktorú stvárnila Aňa Geislerová, nadviaže niečo viac ako priateľstvo, rodí sa medzi nimi veľmi krehký vzťah. "Bol to prvý veľký projekt, ktorý som s Aňou robil. Úprimne, fakt ma veľmi prekvapila. Počítal som s tým, že je výborná, ale mal som pocit, že mnoho vecí má tak nejako zadarmo, že jej to tak ide. A strašne ma prekvapila, ako hlboko o úlohe premýšľa, ako na nej starostlivo pracuje, počas natáčania som ju len obdivoval," komentoval spoluprácu s obsadzovanou českou herečkou.

 

Ondřej Sokol, ktorého poznáme prevažne zo zábavných programov, zároveň priznal, že účinkovanie vo vážnejších tituloch mu vyhovuje. "Pretože si na tom odpočiniem od toho, čo teraz robím najviac," uzavrel herec.

 

Film Rodinný priateľ je v slovenských kinách od 1. júna. Zvyšné dve časti trilógie Zahradnictví - dráma Dezertér a komédia Nápadník, budú nasledovať v septembri a novembri.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies