Vo Filipínach odpojili celú provinciu od elektriny, nezaplatili účty

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 09:40 • 2 min
Vo Filipínach odpojili celú provinciu od elektriny, nezaplatili účty

MANILA - Celá filipínska provincia sa ponorila do tmy, keď ju národná energetická spoločnosť odpojila od elektriny pre nezaplatené účty vo výške desiatok miliónov dolárov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nečakané úplné vypnutie prúdu prekvapilo približne 1,2 milióna obyvateľov provincie Albay v strednej časti Filipín.  Elektrina v oblasti nejde od utorka. Nemocnice a úrady v provinčnej metropole Legazpi fungujú na núdzových generátoroch, zatiaľ čo obchody a ďalšie prevádzky museli skrátiť otváracie hodiny. 

"V noci je ozajstná tma. Keďže zároveň prší, človek sa cíti ako počas tajfúnu," komentovala "zatmenie" jedna z miestnych obyvateliek.  Filipínske ministerstvo energetiky situáciu zdôvodnilo tvrdením, že provincia nedokázala uhradiť svoj akumulovaný dlh za dodávky elektriny vo výške takmer štyroch miliárd pesos (70 miliónov eur). 

Podľa provinčného guvernéra Joeya Salcedu by sa mal celý problém vyriešiť v priebehu dvoch dní. Guvernéra však znepokojujú ekonomické škody, ktoré pravdepodobne vzniknú v dôsledku odpojenia prúdu v miestnych priemyselných podnikoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies