Vo februári bude Národný týždeň manželstva

NETKY.SK • 18 Január 2014, 13:03 • 2 min
Vo februári bude Národný týždeň manželstva

BRATISLAVA - V tomto roku sú osobnosťami NTM hokejista a držiteľ Stanleyho pohára NHL v roku 2013 Michal Handzuš s manželkou, a spisovateľ, filozof a kazateľ Daniel Pastirčák s manželkou.

slovakia

left justify in out

Vo februári tohto roka na Slovensku opäť prebehne Národný týždeň manželstva (NTM), ktorý je kampaňou na podporu hodnôt vernosti, celoživotného vzťahu a zmysluplného manželstva. V roku 2014 sa bude NTM konať na Slovensku po štvrtý raz, tentoraz v termíne 10. až 16. februára. Jeho témou bude „Manželstvo – viac ako papier“.

Po úvodnom rozbehu sa NTM stal najmä počas posledných dvoch ročníkov ľudovou kampaňou. Verejnosť ju oceňuje kvôli jej pozitívnemu posolstvu a otvorenosti pre každého, kto ju chce využiť na upevnenie a posilnenie vlastného manželstva či povzbudenia manželstiev iných. V roku 2013 bolo v NTM priamo dobrovoľnícky zapojených niekoľko tisíc ľudí, prebiehali spontánne aktivity v rodinách a komunitách. Iniciátori kampane aj tento rok očakávajú podujatia a akcie v mnohých mestách a obciach na Slovensku. Celoslovenský tím každoročne zabezpečuje koordináciu z troch centier, ktorými sú Banská Bystrica, Bratislava a Košice. 

Prvý raz sa Národný týždeň manželstva dostal na Slovensko v roku 2011. Celosvetová kampaň Marriage Week, ktorej je NTM súčasťou, pritom prebieha už od roku 1997. Súčasťou kampane sú osobnosti NTM – celebrity, ktoré sa stotožňujú s kampaňou a verejne vyjadria podporu manželstvu. Akciu podporujú aj vyjadrenia ďalších známych ľudí o manželstve a rodine. V tomto roku sú osobnosťami NTM hokejista a držiteľ Stanleyho pohára NHL v roku 2013 Michal Handzuš s manželkou, a spisovateľ, filozof a kazateľ Daniel Pastirčák s manželkou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies