Vo fan zónach rozvoniava šašlik, o zábavu sa starajú sexi čírlíderky

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 09:54 • 2 min
Vo fan zónach rozvoniava šašlik, o zábavu sa starajú sexi čírlíderky

MINSK - Superman s lotyšskou vlajkou, Fíni v pestrofarebných parochniach, Rus v kovbojskom klobúku či zubatá s kosou. Bieloruská metropola Minsk žije v týchto dňoch hokejovým karnevalom. Fanúšikovia z celého sveta, ktorí si prišli naživo pozrieť zápasy 78. svetového šampionátu, sa doslova predháňajú, kto z nich vymyslí originálnejšiu masku či kostým.

slovakia

left justify in out

Najpočetnejší sú v uliciach okrem domácich lotyšskí a slovenskí priaznivci, často počuť aj češtinu. Na "skok" to majú z Ruska fanúšikovia zbornej. Medzi nimi sem-tam trčia vikingské prilby Nórov, Švédov či Dánov.

 

Život pulzuje najmä vo fan zónach, pri každom štadióne je vybudovaná jedna. Fan zóny tradične ponúkajú návštevníkom obchody so suvenírmi, stánky sponzorov a oficiálnych partnerov a množstvo stánkov s občerstvením. Do diaľky rozvoniavajú klobásky či šašlik, miestnou špecialitou sú dadiki - mleté mäso v palacinkovej placke. Ceny sú oveľa prijateľnejšie, než na posledných dvoch šampionátoch v Štokholme a Fínsku, pivo stojí necelé dve eurá (25.000 bieloruských rubľov). Vo fan shopoch sa dajú kúpiť oficiálne suveníry, puk s emblémom majstrovstiev sveta vyjde v prepočte na 7 eur, čiapka s logom šampionátu približne 25 eur, plyšový maskot 27 eur.

 

Fanúšikovia si môžu okrem toho vo fan zónach zahrať stolový hokej, pripravené sú pre nich súťaže v tvrdosti či presnosti streľby. V okolí arény Čižovka sa neustále motá maskot - zubor Volat, s ktorým sa môžu návštevníci odfotiť. Z reproduktorov sa nonstop ozýva hlasitá hudba. Mužskú populáciu dostanú do varu sexi čírlíderky oficiálneho sponzora majstrovstiev sveta Škoda.

 

Na rozdiel od minulých rokov sa v okolí štadiónov nedajú sledovať zápasy na veľkoplošných obrazovkách. Organizátori to urobili úmyselne, fanúšikov totiž chcú mať počas hokejových súbojov v hale na tribúnach a nie pred nimi na pive. Megaobrazovky sa však dajú nájsť v troch tzv. hospitality areas v iných častiach mesta, už pomerne vzdialených od arén. Tu návštevníci okrem hŕby občerstvovacích zariadení nájdu aj stánky s prezentáciou ľudových remesiel. Na pódiu vystupujú miestne tanečné skupiny. Večer sa tu rozpúta diskotéka pod otvoreným nebom a až do jednej v noci vyhráva z ampliónov hlasitá hudba.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona