Vnučku Morgana Freemana dobodal jej priateľ priamo na ulici v New Yorku

NETKY.SK • 17 August 2015, 12:00 • 2 min
Vnučku Morgana Freemana dobodal jej priateľ priamo na ulici v New Yorku

NEW YORK - Nevlastnú vnučku amerického herca Morgana Freemana dobodal v nedeľu v newyorskej štvrti Washington Heights jej priateľ.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročnú Edenu Hines našli ležať v skorých ranných hodinách na ulici neďaleko jej bytu, následne ju previezli do Harlem Hospital Center, kde sa ju však lekárom nepodarilo zachrániť. Jej nemenovaného 30-ročného priateľa zatkli priamo na mieste činu, museli ho ale previezť do New York-Presbyterian Hospital, nakoľko zjavne trpí duševnou poruchou.

 

 

Newyorčana Davenporta polícia obvinila z vraždy druhého stupňa iba deň po tom, ako našla 33-ročnú Ednu Hinesovú ležať neďaleko jej bytu na ulici West 162nd Street v štvrti Manhattan s viacerými bodnými ranami v hrudi.


Svedok udalosti George Hudacko, ktorý útok videl zo svojho okna a následne zavolal políciu, uviedol, že Davenport Hinesovú bodal a počas toho kričal: "Vyjdite von, démoni. V mene Ježiša Krista vás vyháňam". 


Davenport, raper a tiež ašpirujúci herec s drogovou minulosťou i niekoľkými trestnými záznamami, podľa neho pri vražde recitoval biblické verše, píše britský denník Daily Mail. Obvinený dnes ešte pred policajným výsluchom absolvoval psychologické vyšetrenie. 


Edna Hinesová študovala herectvo a zaoberala sa tiež výučbou mestskej mládeže. Bola vnučkou Freemanovej prvej manželky Jeanette Adairovej-Bradshawovej. Po boku Freemana sa objavila na viacerých akciách a zahrala si aj v niekoľkých filmoch. 


Freeman, ktorý v minulosti poprel obvinenia bulváru, že má s Hinesovou milostný pomer, sa dnes k incidentu vyjadril slovami: "Svet už nebude môcť spoznať jej umelecké vlohy, talent a všetko, čo mu mohla ponúknuť. Jej hviezda bude však ďalej žiariť v našich srdciach, myšlienkach a modlitbách. Nech odpočíva v pokoji."

 

Polícia vyšetruje pobodanie Freemanovej nevlastnej vnučky

 

Newyorská polícia vyšetruje smrteľné pobodanie nevlastnej vnučky známeho amerického herca Morgana Freemana, ku ktorému došlo v nedeľu. Informuje o tom dnes agentúra AP. 

 

Policajti prijali v nedeľu v noci telefonát a následne - o 03.00h miestneho času - objavili 33-ročnú Ednu Hinesovú ležiacu na ulici v newyorskej štvrti Manhattan s viacerými bodnými ranami v hrudi. Harlemská nemocnica ju po tom následne vyhlásila za mŕtvu.  Polícia potom na mieste činu - pred Hinesovej bytom na ulici West 162nd Street v newyorskej štvrti Manhattan - vzala do vyšetrovacej väzby 30-ročného muža, ktorý bol jej partnerom. Muž sa momentálne podrobuje psychologickým vyšetreniam, uviedla polícia. Nijaké obvinenia voči nemu ani inej osobe doposiaľ vznesené neboli. 

 

Edena Hines bola vnučkou Freemanovej prvej manželky Jeanette Adair Bradshaw, s ktorou bol ženatý v rokoch 1967 až 1979. Sedemdesiatosemročný herec vychovával Edenu odmalička so svojou druhou manželkou Myrnou Colley-Lee, pričom si ju aj adoptovali. "Chcem sa poďakovať za podporu, ktorú moja rodina dostáva v súvislosti s tragickou a zbytočnou smrťou mojej vnučky Edeny Hines. Ďakujem vám z celého srdca. Svet nikdy nespozná jej umeleckú zručnosť a talent a koľko toho mohla ponúknuť. Jej priatelia a rodina však mali to šťastie ju poznať. Jej hviezda bude naďalej žiariť v našich srdciach, myšlienkach a modlitbách. Nech odpočíva v pokoji," uviedol Freeman v oficiálnom vyhlásení.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies