Vnučka chcela oklamať babku o 5300 eur, hrozí jej trest za falšovanie peňazí

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 14:48 • 2 min
Vnučka chcela oklamať babku o 5300 eur, hrozí jej trest za falšovanie peňazí

MICHALOVCE - Polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov, zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody dve osoby z Michalovského okresu.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obvinený 27-ročný muž, toho času v ústave na výkon väzby v inej trestnej veci, naviedol svoju 22-ročnú družku vo februári minulého roka, aby odcudzila svojej starej mame (70) peniaze a zamenila ich za falošné.

 

Obvinená z bytu príbuznej odcudzila obálky s finančnou hotovosťou viac ako 5.300 eur, ktoré skopírovala na tlačiarni. Následne ich zamenili za pravé, uložili do obálok a žena ich odniesla späť do bytu svojej príbuznej.

 

"Poškodená 70-ročná dôchodkyňa neskôr predložila časť peňazí na pošte, kde jej pracovníčka oznámila, že bankovky sú falošné. Túto skutočnosť, že ide o falzifikáty, potvrdila aj Národná banka Slovenska, kde boli zaistené bankovky zaslané na skúmanie," vysvetlila hovorkyňa s tým, že obvinená žena je stíhaná na slobode.

 

Za tieto skutky hrozí obom v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona