Vltava v Prahe klesla o 80 cm, v Ústí sa voda preliala cez zátarasy

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 09:36 • 2 min
Vltava v Prahe klesla o 80 cm, v Ústí sa voda preliala cez zátarasy

PRAHA - Rieka Vltava v českom hlavnom meste Praha klesla od utorkového rána, keď kulminovala, o takmer 80 centimetrov. Dnes ráno o 0.30 h bola jej hladina vo výške 467 centimetrov.

slovakia

left justify in out

Povodňové nebezpečie sa presunulo na sever Čiech. V mestskom obvode Střekov v Ústí nad Labem, na severozápade Čiech, sa voda preliala cez protipovodňové steny. Sú stavané na hladinu Labe s výškou desať metrov, rieka je však už o 20 centimetrov vyššie. Informoval o tom dnes nadránom portál iDNES.cz, ktorý prináša spravodajstvo o povodniach v Českej republike trvajúce už štvrtý deň.

V Ústí nad Labem úrady uzavreli centrum mesta. Val z vriec s pieskom mal zabrániť, aby sa voda vyliala do ulíc. Dvadsať minút po utorkovej polnoci sa hladina Labe v severočeskom Děčíne prvýkrát dostala nad hranicu desať metrov. Podľa odhadov by mala rieka kulminovať dnes večer približne na 11 metroch.

Na severe Čiech, kam sa presunulo povodňové nebezpečie, je kvôli záplavám bez elektrického prúdu okolo 6000 domácností. Najvyšší stupeň povodňovej aktivity, teda extrémne nebezpečie, dosiahla v utorok odpoludnia rieka Kamenice v obci Hřensko v okrese Děčín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies