Vlne horúčav pripisujú vo Francúzsku sedemsto úmrtí

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 15:25 • 2 min
Vlne horúčav pripisujú vo Francúzsku sedemsto úmrtí

PARÍŽ - Francúzske úrady počas vlny horúčav na prelome júna a júla zaznamenali o 700 viac úmrtí, ako zvyčajne pripadá na dané obdobie roka.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA o tom dnes informovala s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva v Paríži. Nárast úmrtnosti počas týždňa od 29. júna do 5. júla rezort vyčíslil na sedem percent.


Francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Tourainová vyhlásila, že medzi úmrtia pripisované horúčavám zaraďujú aj tie, ktoré s počasím súvisia iba nepriamo, napríklad prípady utopenia. Teploty vzduchu vo Francúzsku sa v sledovanom týždni na mnohých miestach približovali k 40 stupňom Celzia, podľa Tourainovej sú však dôsledky výrazne menšieho rozsahu ako v uplynulých rokoch. 


Počas dlhotrvajúcich horúčav v roku 2003 vo Francúzsku zaznamenali približne 15.000 úmrtí, čo predstavovalo oproti bežnému stavu nárast o 55 percent. Francúzska vláda odvtedy v prípade horúceho počasia prijíma preventívne opatrenia vrátane upozorňovania verejnosti prostredníctvom televíznych spotov, uviedla DPA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies