Vlna horúčav usmrtila v Pakistane už vyše tisíc ľudí, teploty začínajú klesať

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 09:49 • 2 min
Vlna horúčav usmrtila v Pakistane už vyše tisíc ľudí, teploty začínajú klesať

ISLAMABAD - Vyše 1000 ľudí už zomrelo počas vlny horúčav v južnom Pakistane a lekári musia ošetrovať tisíce obyvateľov trpiacich následkami počasia. Horúčavy sa však už začínajú zmierňovať. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Karáči, metropolu provincie Sindh, a niekoľko ďalších okresov trápia obrovské horúčavy od 19. júna, keď sa začal moslimský pôstny mesiac ramadán.

 

"V Karáči zomrelo vyše 950 ľudí a viac ako 50 ďalších obyvateľov zomrelo vo zvyšku provincie," uviedol nemenovaný predstaviteľ v Džinnáhovej nemocnici.

 

Úpal postihol už 40.000 ľudí a vyše 8000 ich museli liečiť v uvedenej nemocnici, dodal predstaviteľ.

 

Teploty v Karáči, ktoré tam cez víkend stúpli na 45 stupňov Celzia, dnes klesli na 37 stupňov, informovala Pakistanská meteorologická služba.

 

Vláda zriadila v Karáči 100 centier na liečbu úpalov, pričom vplyvný náboženský učenec vydal v stredu dekrét, že chorí a zoslabnutí ľudia môžu vynechať pôst počas posvätného mesiaca ramadán.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies