Vlna horúčav sa začína zmierňovať, počet obetí stúpol na 45 osôb

NETKY.SK • 9 Júl 2012, 05:51 • 2 min
Vlna horúčav sa začína zmierňovať, počet obetí stúpol na 45 osôb

Vlna horúčav sa začína zmierňovať, počet obetí stúpol na 45 osôb - Svet Horúčava zasahujúca väčšinu územia Spojených štátov sa začala zmierňovať. Neznesiteľné teploty nad 38 stupňov Celzia v nedeľu klesli na zhruba 30 stupňov Celzia, uviedla dnes tlačová

slovakia

left justify in out

img

 Horúčava zasahujúca väčšinu územia Spojených štátov sa začala zmierňovať. Neznesiteľné teploty nad 38 stupňov Celzia v nedeľu klesli na zhruba 30 stupňov Celzia, uviedla dnes tlačová agentúra AP.
      Prílev chladnejšieho vzduchu znížil horúčavy od Stredozápadu až po východné pobrežie - vrátane miest Philadelphia, Washington, St. Louis, Indianapolis a Louisville. Miestami teploty poklesli až o 15 stupňov.
      V mnohých oblastiach viedli nižšie teploty k búrkam, ktoré tisíckam ľudí prerušili dodávku elektrického prúdu. Rad silných, rýchlo sa pohybujúcich búrok v americkom štáte New Jersey spôsobil cez víkend výpadky elektriny pre 70.000 ľudí.
      Kvôli horúčavám zomrelo v Spojených štátoch najmenej 45 osôb. Súdni patológovia v Chicagu v nedeľu potvrdili, že v súvislosti s vysokými teplotami zomrelo ďalších osem ľudí, pričom v sobotu tam bolo potvrdených len 10 prípadov.
      Američania hľadajú jednoduché spôsoby, ako sa ochladiť - v bazénoch, v kinách, alebo používajú metro len preto, aby boli v klimatizovaných priestoroch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies