Vlna extrémne chladného počasia má už vyše 170 obetí

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 11:41 • 2 min
Vlna extrémne chladného počasia má už vyše 170 obetí

Vlna extrémne chladného počasia má už vyše 170 obetí

slovakia

left justify in out

img

Vlna extrémne chladného počasia v Južnej Amerike si vyžiadala najmenej 175 obetí. Informovali o tom dnes predstavitelia šiestich zasiahnutých krajín.
      Mrazy sú najhoršie v Peru, kde teplota Andách klesla na mínus 23 stupňov Celzia. Podľa miestnych predstaviteľov od začiatku minulého týždňa zomrelo 112 ľudí na podchladenie a chrípku.
      Argentína zaznamenala nachladenejšie počasie za ostatných desať rokov. Zamrzlo tam 16 ľudí a ďalších 11 prišlo o život po nadýchaní sa oxidu uhoľnatého z nesprávne fungujúcich vyhrievacích zariadení.
      Bolívia hlási 18 mŕtvych v dôsledku chladného počasia, Paraguaj päť a Čile s Uruguajom po dva prípady. Deväť ľudí prišlo o život na juhu Brazílie, kde sa takisto prudko ochladilo.
      Mnoho z obetí, napríklad v hlavnom argentínskom meste Buenos Aires, tvorili bezdomovci, ktorí zomreli na podchladenie. Prudký pokles teplôt má na svedomí studený front z Antarktídy.
      Chladné počasie pripravilo o život tisíce kusov dobytka v Paraguaji a Brazílii, kde pre zvieratá nemajú maštale, pretože teploty zvyčajne neklesajú tak nízko.
      Niektoré regióny v Bolívii a Peru zatvorili školy do konca týždňa. Väčšie mestá zriadili vyhrievané prístrešky pre bezdomovcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies