Vlkolínec čaká historicky najväčšia investícia

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:58 • 2 min
Vlkolínec čaká historicky najväčšia investícia

VLKOLÍNEC - Vlkolínec čaká významná investícia. Za 300.000 eur tu postavia Dom UNESCO a dostavajú reštauráciu so sociálnymi zariadeniami. Financie získali z prostriedkov Úradu vlády SR počas júnového výjazdového zasadnutia v Ružomberku.

slovakia

left justify in out

"Ide o historicky najväčšiu investičnú akciu v intraviláne osady. So začatím prác počítame na jar, dokončenie a sprevádzkovanie v roku 2017,“ uviedol Martin Hromada, vedúci oddelenia regionálneho rozvoja Mestského úradu v Ružomberku. V budúcom roku chce ružomberská radnica revitalizovať aj územie pod Vlkolíncom, kadiaľ vedie prístupová cesta. Malo by ísť o úpravu križovatky v Trlenskej doline, kde majú skultivovať a skrášliť priestor, ktorý tvorí vstupnú bránu do osady UNESCO.

 

Ako ďalej informoval Hromada, mesto podalo žiadosť o dotáciu na ministerstvo kultúry na workshop umelcov vo Vlkolínci v budúcom roku. "V osade sme tiež opravili požiarnu zbrojnicu, čo súvisí s dodávkou vozidla. Upravovala sa garáž, dvere a dlažba. Náklady boli asi 1000 eur, práce vykonali občianske združenie Vlkolínec a dobrovoľný hasičský zbor," dodal.

 

Primátor Ružomberka Igor Čombor pripomína, že Vlkolínec je jediná lokalita v našom kraji zapísaná do UNESCO. "Ročne priláka tisícky turistov, ktorí sa väčšinou zastavia aj v Ružomberku. Aj preto venujeme tejto osade patričnú pozornosť. Však od začiatku roka do konca októbra prišlo do Vlkolínca viac ako 43.000 návštevníkov," vysvetlil Čombor.

 

Magistrát venoval Vlkolíncu pozornosť aj v tomto roku. Hasičom pribudol zásahový multifunkčný vozík vhodný pri odstraňovaní následkov požiarov či povodní. Obsahuje aj elektrocentrálu, čerpadlá, hadice a vaky. V súlade s protipožiarnymi opatreniami bude mesto inštalovať v osade nový hydrant, čo si vyžiada viac ako 2000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona