Vlhovej ubudla najväčšia rivalka

NETKY.SK • 15 December 2019, 08:28 • 2 min
Vlhovej ubudla najväčšia rivalka

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bude mať v nedeľňajších pretekoch na Svetovom pohár v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi o jednu vážnu súperku na štarte menej. Paralelný slalom vynechá najväčšia súčasná hviezda lyžiarskych svahov Mikaela Shiffrinová.

slovakia

left justify in out

Paralelný slalom sa bude vyhodnocovať ako samostatná disciplína v rámci SP

Americká líderka celkového poradia SP sa rozhodla dopriať si voľno vzhľadom na nabitý súťažný kalendár. Americký lyžiarsky zväz o tom informoval prostredníctvom Twitteru.

Shiffrinová, ktorá si v sobotu vyjazdila v Davose 3. miesto v super G trinásť stotín za víťaznou Sofiou Goggiovou z Talianska, zameria svoju pozornosť na utorkový obrovský slalom v Courcheveli a ďalšie preteky vo Val d´Isere. V aktuálnej sezóne sa paralelný slalom bude vyhodnocovať ako samostatná disciplína v rámci SP. V nedeľu sa v ňom bude pretekať prvýkrát počas tejto zimy, ktorá ponúkne v kategórii žien ešte ďalšie dve súťaže.

 

img

 

Vlhová nemôže poriadne trénovať
Shiffrinová sa odhlásila, ale ani Vlhová nie je úplne v pohode. Trápi ju nedoliečené zranenie nohy, pre ktoré nemôže poriadne trénovať. V nedeľňajšom paralelnom slalome by sa 24-ročná Liptáčka mala predstaviť, ale jej skúsený taliansky tréner Livio Magoni si netrúfa predpovedať, na čo to môže stačiť. Ambicióznej Vlhovej momentálne patrí vo Svetovom pohári desiata priečka. Úvodný paralelný slalom žien tejto sezóny sa v St. Moritzi uskutoční v nedeľu od 13.30 h. Hlavným pretekom bude od 9.45 h predchádzať kvalifikácia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona