Vlhovej nevyšlo 1. kolo obr. slalomu a nepostúpi

NETKY.SK • 7 Január 2017, 10:57 • 2 min
Vlhovej nevyšlo 1. kolo obr. slalomu a nepostúpi

MARIBOR - Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej nevyšlo prvé kolo obrovského slalomu v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore.

slovakia

left justify in out

Po chybe v hornej časti ešte pred prvým medzičasom ju vyhodilo mimo trate, vzápätí sa vrátila späť a do cieľa prišla s veľkým odstupom 5,80 s za líderkou priebežného poradia Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Tento výsledok celkom určite znamená, že Vlhová sa po skončení 1. kola ocitne mimo postupovej tridsiatky. Stane sa tak vôbec prvý raz, čo nebude bodovať v sezóne SP 2016/2017 v obrovskom slalome.


Dvadsaťjedenročná Liptáčka sa na trati Pohorje 2 nad Mariborom predstavila s číslom 17, čo je výsledok jej skvelého progresu v aktuálnej sezóne pod vedením talianskeho trénera Livia Magoniho. Pre porovnanie - v úvodných pretekoch súťažného ročníka v rakúskom Söldene mala štartovné číslo 55. Aktuálne po odjazdení 30 pretekárok Vlhovej patrí 26. priečka len vďaka tomu, že štyri pretekárky nedokončili svoje jazdy.


V štartovnom poli figuruje dovedna 74 pretekárok. S číslom 34 príde na rad domáca už takmer legenda Tina Mazeová, pre ktorú by to mala byť rozlúčka so súťažným lyžovaním.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Maribor (Slovin.) - sobota:

Obrovský slalom žien - 1. kolo /po odjazdení elitnej tridsiatky/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:08,13 min, 2. Sofia Goggiová +0,07 s, 3. Tessa Worleyová (Fr.) +0,20, 4. Lara Gutová (Švaj.) +0,36, 5. Manuela Moelggová (Tal.) +0,46, 6. Ana Drevová (Slovin.) +0,54,...26. Petra Vlhová (SR) +5,80.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies