Vlhová: Som premočená, ale spokojná

NETKY.SK • 18 Február 2014, 13:20 • 2 min
Vlhová: Som premočená, ale spokojná

ČERVENÁ POĽANA - Mladá Liptáčka priznala, že čerstvo napadaný sneh trať druhého kola spomaľoval, ale náročné podmienky osobitne neriešila.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dážď, sneh, horšia viditeľnosť, ale aj solídny výkon Petry Vlhovej lemovali obrovský slalom žien na zimných olympijských hrách v Soči. Ambiciózna debutantka pod piatimi olympijskými kruhmi sa najprv v daždivom 1. kole s číslom 42 predrala do najlepšej tridsiatky na 27. miesto. V druhej jazde potom 18-ročná Liptáčka tak trochu využila skutočnosť, že sa vydala na čerstvo zasneženú trať medzi prvými a svoj výsledok vylepšila na konečné 24. miesto. Za zlatou Slovinkou Tinou Mazeovou zaostala o necelých 5 sekúnd.

 

"V prvej jazde som mala lepšiu hornú časť ako v druhej, ale spodok som mala zasa lepší v druhej jazde. Takže sa to v súčte vyrovnalo. Som spokojná, ale škoda toho vŕšku v druhej jazde, mohol to byť aj lepší výsledok. Som však rada, že som došla do cieľa," povedala Vlhová v cieli v slovenským novinárom. 

 

Mladá Liptáčka priznala, že čerstvo napadaný sneh trať druhého kola spomaľoval, ale náročné podmienky nijako osobitne neriešila. "Už som také počasie zažila veľa ráz, veď lyžujem odmalička. Po prvom kole som bola úplne premočená od dažďa. Išla som si oddýchnuť do stanu, potom som pokračovala na prehliadku trate a postavila sa na štart druhého kola, ale kombinéza mi aj tak nevyschla. Ešte dobre, že nebývam chorá. Ani na to radšej nemyslím, že by som mohla byť," vravela zverenka trénera Ivana Iľanovského. 

 

Vlhovej hlavná disciplína na ZOH v Soči - slalom - príde na rad v piatok 21. februára. V slalome už talentovaná Liptáčka nazbierala počas rozbiehajúcej sa kariéry niekoľko zaujímavých výsledkov vrátane bodovaného umiestnenia vo Svetovom pohári (11. v Semmeringu 2012), ale aj zlatej medaily zo zimných olympijských hier mládeže či bronzu na majstrovstvách sveta juniorov. "Dúfam, že sa dobre pripravím na slalom," dodal Vlhová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies