Vlhová skončila trinásta v druhom obráku v Semmeringu, double Shiffrinovej

NETKY.SK • 28 December 2016, 14:43 • 2 min
Vlhová skončila trinásta v druhom obráku v Semmeringu, double Shiffrinovej

SEMMERING - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bodovala aj v piatom obrovskom slalome prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. V stredu v rakúskom Semmeringu obsadila 13. miesto a nadviazala tak na ôsmu priečku z utorkovej súťaže, ktorá bola náhradou za novembrový Lake Louise.

slovakia

left justify in out

Víťazkou pretekov sa stala Mikaela Shiffrinová, ktorá zopakovala svoje prvenstvo z utorka. Američanka dosiahla svoj tretí obrákový triumf a celkovo 25. v pretekoch SP.

 

Druhá skončila opäť Francúzka Tessa Worleyová (+0,15 s), na pódiu ich doplnila tretia Nemka Viktoria Rebensburgová (+0,18).

 

Vlhová zaostala za Shiffrinovou v súčte 1,42 s a dosiahla šieste bodované umiestnenie v obrovskom slalome v kariére. Dvadsaťjedenročná Slovenka je v priebežnom poradí disciplíny 12. a v celkovej klasifikácii figuruje na ôsmej priečke.

 

Vlhová sa musela vyrovnať s náročnými podmienkami a hustým snežením. Napriek tomu predviedla v 1. kole so štartovým číslom 25 vydarenú jazdu. Vyšiel jej najmä kľúčový nájazd do strminy, keď si v pravotočivej bránke udržala najtesnejšiu líniu a nabrala potrebnú rýchlosť do strednej pasáže. Po prvej jazde jej priebežne patrila ôsma pozícia, keď za vedúcou Shiffrinovou zaostala o 80 stotín.

 

"Konečne som predviedla moju jazdu. Dá sa to aj v takýchto podmienkach, ktoré sú veľmi ťažké, fúka a sneží. Snažila som sa to neriešiť a ísť naplno aj prvú jazdu, aby som si vypracovala lepšiu pozíciu do druhého kola. Oddýchnem si a druhé kolo pôjdem naplno, nemám čo stratiť, môžem si len zlepšiť umiestnenie. Trať je tvrdá, iba miestami sa trocha rozbíja," zhodnotila Slovenka.

 

V 2. kole začala Vlhová opäť razantne, za pokračujúceho hustého sneženia a stále v horšej viditeľnosti však viackrát vyšla z optimálnej línie a postupne nabaľovala stratu. V cieli sa zaradila na priebežne šieste miesto za vedúcu Nórku Ragnhild Mowinckelovú. Napokon ju ešte odsunulo sedem pretekárok, v porovnaní s 1. kolom klesla o päť priečok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies