Vlhová opäť dýchala Shiffrinovej na krk, fenomenálna Američanka napokon získala jubilejný 50. triumf

NETKY.SK • 22 December 2018, 14:25 • 2 min
Vlhová opäť dýchala Shiffrinovej na krk, fenomenálna Američanka napokon získala jubilejný 50. triumf

COURCHEVEL - Medzi najlepšími slalomárkami vo Svetovom pohári stále nič nové. Aj štvrté ženské preteky tejto sezóny, ktorých výsledky sa rátajú do bojov o slalomový glóbus, vyhrala Američanka Mikaela Shiffrinová.

slovakia

left justify in out

 A po štvrtý raz za ňou skončila na druhom mieste Slovenka Petra Vlhová. Tentoraz vo francúzskom Courcheveli mala Shiffrinová v súčte dvoch kôl k dobru 29 stotín sekundy. Tretia skončila úradujúca olympijská šampiónka z Pjongčangu Švédka Frida Hansdotterová (+0,37).

Zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhová sa v Courcheveli dostala na métu 16 pódiových umiestnení vo Svetovom pohári. Aktuálny súčet Vlhovej je 4 víťazstvá, 7 druhých miest a 5 tretích miest.

Fenomenálna Shiffrinová si pripísala na konto jubilejný 50. triumf v pretekoch Svetového pohára, už siedmy v tejto sezóne. Je nepochybné, že mieri za tretím veľkým glóbusom za celkový triumf vo SP v kariére.

 

Historicky viac víťazstiev vo Svetovom pohári majú spomedzi žien už len Američanka Lindsey Vonnová (82), Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (62) a Švajčiarka Vreni Schneiderová (55). Dovedna 35. víťazným slalomom sa Shiffrinová vyrovnala dosiaľ historicky najúspešnejšej pretekárke v tejto najtočivejšej disciplíne v SP Rakúšanke Marlies Schildovej.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Courchevel (Fr.) - sobota - výsledky:


Slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:36,72 min, 2. Petra Vlhová (SR) +0,29 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,37 , 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,14, 5. Katharina Liensbergerová (Rak.) +1,30, 6. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +1,49.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies