Vlhová nedokončila 1. kolo v Santa Caterine, chybám sa nevyhla ani Velez-Zuzulová

NETKY.SK • 5 Január 2016, 13:54 • 2 min
Vlhová nedokončila 1. kolo v Santa Caterine, chybám sa nevyhla ani Velez-Zuzulová

SANTA CATERINA - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová zatiaľ nepridá ďalšie body do hodnotenia Svetového pohára v slalome, kde jej patrilo priebežné 2. miesto.

slovakia

left justify in out

Vlhová nedokončila 1. kolo utorkového piateho slalomu sezóny v talianskej Santa Caterine, keď pri vykrojovaní jedného z oblúkov v strednej časti trate urobila chybu a skončila ležiac na svahu. Je to prvé vypadnutie v podaní 20-ročnej Liptáčky v tejto dosiaľ veľmi vydarenej sezóne SP, v ktorej triumfovala vo švédskom Aare, bola tretia v rakúskom Lienzi a tiež siedma a jedenásta v americkom Aspene.

Druhá Slovenka na štarte 1. kola slalomu Veronika Velez-Zuzulová sa tiež nevyhla chybičkám a po odjazdení elitných dvadsiatich pretekárok jej patrí 11. miesto s odstupom 1,13 s za líderkou Nórkou Ninou Lösethovou. S číslom 50 sa ešte v 1. kole predstaví tretia Slovenka Barbara Kantorová. Talianske stredisko Santa Caterina zaskočilo namiesto pôvodne plánovaného Záhrebu, kde organizátori vzhľadom na nepriazeň počasia neboli schopní pripraviť trať na zodpovedajúcej úrovni.

 

"Nepostrážila som si spodnú lyžu, v tom bol problém. Medzičasy som však mala dobré. Ak by som došla do cieľa, mohol to byť zaujímavý výsledok," uviedla Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Slovenská reprezentantka sa podľa vlastných slov rýchlo vyrovnala s vypadnutím, lebo to k slalomu ako najtočivejšej disciplíne patrí oveľa viac ako k ostatným zložkám alpského lyžovania. Trochu sa však posťažovala na to, že snehový podklad v jednotlivých častiach trate netvoril jednoliaty celok. "Mali sme aj s Veronikou Velez-Zuzulovou problém so zmenami snehu. Hore to nebolo až také ľadové. Strmina bola zasa úplne ľadová a neskôr sa to opäť zmenilo. Dlho mi trvalo, kým som sa prispôsobila," vysvetlila Vlhová. Jedným dychom však dodala, že si nemá čo vyčítať a tak to chápe aj jej tréner Ivan Iľanovský. "Vypadla som po dobrej jazde, to sa stane každému. Viem len, že si musím dávať pozor na vnútornú lyžu. Dnešok si chcem vynahradiť už na najbližších pretekoch vo Flachau," dodala Vlhová pre RTVS.

 

Talianske stredisko Santa Caterina v utorok zaskočilo namiesto pôvodne plánovaného Záhrebu, kde organizátori vzhľadom na nepriazeň počasia neboli schopní pripraviť slalomovú trať pre piate podujatie sezóny na zodpovedajúcej úrovni. Šiesty slalom Svetového pohára žien bude v rakúskom Flachau v utorok 12. januára, pretekať sa bude vo večernom čase - 1. kolo o 17.45 h, druhé príde na rad o 20.45 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies