AKTUALIZÁCIA: Petra Vlhová skončila na druhom mieste, slalom v Killingtone vyhrala Shiffrinová

NETKY.SK • 28 November 2021, 16:19 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Petra Vlhová skončila na druhom mieste, slalom v Killingtone vyhrala Shiffrinová

KILLINGTON - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v 1. kole umiestnila na čele nedeľného slalomu Svetového pohára. Jej dosiaľ najlepším umiestením v slalome v Killingtone boli tri druhé priečky. V 2. kole dnes znova obsadila 2. miesto.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 28.11. 19:45

Petra Vlhová obsadila 2. miesto v slalome. V americkom Killingtone zaostala za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou 0,75 sekundy. Tretie miesto obsadila Wendy Holdenerová (+0,83 s). Shiffrinová oslávila v slalome 46. triumf v SP, čím sa v počte víťazstiev v jednej disciplíne vyrovnala Ingemarovi Stenmarkovi. Legendárny Švéd dosiahol 46 prvenstiev v obrovskom slalome.

 

Aktualizácia 28.11. 17:15

"Predchádzajúce úspechy mi dodali sebadôveru a silu, momentálne sa cítim skutočne dobre. V 1. kole som bojovala s podmienkami. Podložka je v zásade dobre pripravená, no podmienky sa niekedy menia, na to sa musíte nastaviť," uviedla 26-ročná Slovenka pre ORF.

 

img

 

Pôvodná správa

V americkom Killingtone viedla po úvodnej pätnástke štartujúcich o dve desatiny sekundy pred americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou, priebežne tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,58). Ďalšie pretekárky zaostávali pred druhým kolom (18.45 SEČ) už o vyše sekundu.

 

Po sobotňajšom nepriaznivom počasí, ktoré zapríčinilo zrušenie obrovského slalomu, vládlo v nedeľu v Killingtone bezvetrie s mrazivými teplotami a nič nebránilo konaniu súťaže.

 

Vlhová vyrazila na trať ako prvá, obhajkyňa veľkého glóbusu jazdila isto, uvoľnene, bez väčších problémov a bolo jasné, že jej čas sa bude ťažko prekonávať. Švajčiarka Michelle Gisinová so štartovým číslom dva sa jej jazde ani nepriblížila (+1,66 s), Wendy Holdenerová napriek agresivite zaostala o vyše pol sekundy, Švédka Anna Swennová Larssonová stratila výrazne. Menším zaváhaniam sa nevyhla ani Shiffrinová s číslom 5, ktorá vyhrala na domácom svahu "Superstar" všetky štyri doterajšie slalomy. Americká spolufavoritka na treťom medzičase zaostávala o pol sekundy, až v spodnej časti zrýchlila a zredukovala stratu na dve desatiny.

 

 

Ostatné pretekárky sa už s traťou ťažko pasovali a prvá trojka sa už nezmenila. Nemka Lena Dürrová sa zaradila na štvrtú priečku (+1,06), chyby spravila aj obhajkyňa malého glóbusu za slalom Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+1,24). 

 

Možno vás zaujme: ROZHOVOR Karol Ryšavý: V Oktagone ma čaká posledný zápas v zmluve, mojím cieľom je Bellator

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona