Vlhová je unesená z nového trénera, priniesol veľké zmeny

NETKY.SK • 18 Október 2016, 11:24 • 2 min
Vlhová je unesená z nového trénera, priniesol veľké zmeny

BRATISLAVA - Slovenská lyžiarska reprezentantka Petra Vlhová si na prahu novej sezóny Svetového pohára pochvaľuje všetko nové, čo sa už premietlo aj v letnej príprave. Absolvovala ju už pod vedením talianskeho experta Livia Magoniho, ktorý na jar na pozícii osobného trénera vystriedal úspešného Ivana Iľanovského.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkovo i renkingovo šiestej slalomárky sveta Magoni priniesol od mája do jej športového života veľké zmeny. "Potrebovala som to, ukázal mi nové metódy a ako to funguje v elitnej sedmičke sveta. Disponuje skúsenosťami zo spolupráce s Tinou Mazeovou. Je zo zahraničia, takže má lepšie kontakty, aj na spoločnosť ktorá mi dodáva lyže. Som vo firme dvojka za Fridou Hansdotterovou, čo si zažiadam, to dostanem," zdôraznila Vlhová na utorňajšej tlačovej konferencii.

 

Sezóna odštartuje v sobotu 22. októbra tradičným obrovským slalomom na ľadovci v rakúskom Söldene. Práve v tejto disciplíne nastali po Magoniho príchode najzásadnejšie úpravy. "Talianska technika obrovského slalomu je podľa mojej mienky najlepšia. Úplne mi zmenil techniku, popracovali sme. Každú sezónu chceme vyskúšať niečo nové, ambícia je dostať sa do elitnej tridsiatky s číslom. Mám na to, potrebujem však čas. Som šťastná za zahraničného trénera, na Slovensku by som takého nenašla," uviedla Vlhová, ktorá v uplynulej sezóne prerazila januárovým 14. miestom vo Flachau, v intenciách prestížneho seriálu prvým bodovaným v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne.

 

Vyššie ciele si 21-ročná Slovenka kladie v slalome: "Čím som staršia, tým viac vládzem. V slalome chcem potvrdiť najlepšiu sedmičku, keďže v predchádzajúcej sezóne som vystrelila. Nebudem tajiť, že mierim na pódiové umiestnenia vo Svetovom pohári, o čo najlepší výsledok sa budem snažiť aj na majstrovstvách sveta. Na špici rozhodujú maličkosti."

 

Vlhová sa po výsostne európskej príprave pustí na súťažné svahy s novými lyžami, kombinézou i prilbou: "Neviem sa dočkať úvodných pretekov. Záverečné týždne sme trénovali na snehu, boli sme na rôznych ľadovcoch, ale necestovali sme do Argentíny ani do Čile. Vyšli nám počasie aj podmienky, prípravu považujem za úspešnú. Myslím si, že som na tom veľmi dobre, kouč mi dodáva nesmierne sebavedomie. Zamerali sme sa tiež na kondičku, mám päťčlenný realizačný tím, z toho štyria cestujú so mnou. Spolupracujem aj s kondičným trénerom a fyzioterapeutom z Talianska. Uvidíme, ako to dopadne v Söldene."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies