Vlhová: Je to veľké sklamanie, bojovala som však kvôli ľuďom zo Slovenska

NETKY.SK • 29 December 2016, 16:50 • 2 min
Vlhová: Je to veľké sklamanie, bojovala som však kvôli ľuďom zo Slovenska

SEMMERING - Slovenskej reprezentantke v zjazdovom lyžovaní Petre Vlhovej sa nedarilo podľa predstáv vo štvrtkovom slalome Svetového pohára v rakúskom Semmeringu.

slovakia

left justify in out

V prvom kole 21-ročná Liptáčka urobila v strednej časti trate dve chyby a tie ju odsunuli mimo elitnú tridsiatku, ktorá sa kvalifikovala do druhého kola. V rakúskom stredisku neďaleko Bratislavy, kde pred štyrmi rokmi po prvý raz brala body do hodnotenia SP za 11. miesto, tentoraz zostane bez nich.


"Trochu sa v strednej pasáži menil sneh a nepostrážila som si vnútornú lyžu. Podkĺzlo ma a išla som neskoro do bránky, vzápätí som urobila ďalšiu chybu. Ani presne neviem, čo sa tam potom stalo. Nechcela som to však ´zabaliť´, pretože sem prišlo veľmi veľa ľudí zo Slovenska. Vedela som, že strata bude veľká, ale nedá sa nič robiť. Je to veľké sklamanie, ale hľadám pozitíva, šlo sa mi tu veľmi dobre. Chyba ma však vyviedla z rytmu a potom prišla ďalšia. Snažím sa na to čím skôr zabudnúť a sústrediť sa na ďalšie preteky,“ zneli prvé slová mladej slovenskej lyžiarky.

 

"Takú podporu od fanúšikov na iných pretekoch seriálu nemám, práve preto som prišla do cieľa. Po druhej chybe som sa na to mohla vykašľať, pretože som vedela, že do druhého kola asi nepostúpim. Bojovala som však a do cieľa prišla kvôli ľuďom zo Slovenska. Aspoň takto som ich potešila, ak nie svojou jazdou,“ poznamenala Vlhová.


V cieli bola Petra Vlhová poriadne nahnevaná sama na seba. "Slzy tam neboli, ale potrebovala som si udrieť, inak by som asi vnútorne vybuchla. Preto som poriadne udrela paličkou o sneh. Čo mám robiť? Taký je šport, nemôžem byť stále hore. Vypadla som, ale nič sa nedeje, čakajú ma ďalšie preteky,“ pokračovala. V utorok a v stredu štartovala v rovnakom rakúskom stredisku v obrovskom slalome a obsadila 8. resp. 13. miesto.

 

"Celkovo mohli dopadnúť tri dni v Semmeringu oveľa lepšie, ale obráky boli skvelé. Veď som v tejto sezóne bodovala v piatich pretekoch a bola som štyrikrát v pätnástke. A slalom? Vypadla som, no nedá sa nič robiť. Boli to tretie preteky za tri dni, ale únavu som necítila. Myslím si, že som dosť dobre trénovala v lete a to sa v sezóne odrazí. Trochu si oddýchnem a uvidíme, čo bude ďalej,“ doplnila mladá Slovenka.


Štvrtkový slalom v Semmeringu mal pre Petru Vlhová špeciálnu príchuť. Na deň presne pred štyrmi rokmi totiž na rovnakom svahu absolvovala premiéru v seriáli SP a skončila v nej na výbornom 11. mieste. "Zažila som tu pekné momenty, ale veľmi som sa nad tým nezamýšľala. Sústredila som sa na svoj výkon, šla som do toho naplno a urobila chybu, ktorá ma zastavila,“ okomentovala túto skutočnosť.


Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho je v aktuálnej sezóne viac spokojná so svojimi výsledkami v obrovskom slalome než v slalome. "Slalom jazdím dobre, ale v pretekoch sa nedokážem ‘predať‘ či ‘odviazať‘. Musím to len prekonať. Dnes som sa chcela pustiť do toho poriadne a neriešila som, či vypadnem alebo nie. A... nevyšlo mi to,“ dodala.


Už vo štvrtok večer alebo v piatok ráno sa Petra Vlhová presunie do slovinského Mariboru, kde si zatrénuje a potom ju čaká presun do dejiska najbližšieho slalomu SP, ktorý sa uskutoční v utorok 3. januára 2017 v Záhrebe. V hlavnom meste Chorvátska pravdepodobne aj privíta nový rok. "Možno si večer ľahnem a zobudím sa do roku 2017. Veď v sobotu aj v nedeľu mám tréningy,“ poznamenala. A čo si Petra Vlhová želá do roku 2017? "Nech som zdravá a podávam čo najlepšie výsledky."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies