Vlhová je po prvom kole obráku v Lienzi piata

NETKY.SK • 28 December 2019, 11:15 • 2 min
Vlhová je po prvom kole obráku v Lienzi piata

LIENZ - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po elitnej tridsiatke 1. kola sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára usadila na piatej priečke. V rakúskom Lienzi sa nevyhla chybám a na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú stratila 1,37 s.

slovakia

left justify in out

Fenomenálny náskok Američanky

Fenomenálna Američanka predviedla dynamickú jazdu a vypracovala si 61-stotinový náskok pred Taliankou Martou Bassinovou. Tretia bola s mankom 74 stotín Bassinovej krajanka a líderka priebežnej klasifikácie disciplíny Federica Brignoneová.

Vlhová štartujúca s číslom 3 mala rovnako ako väčšina pretekárok problémy pri prejazde siedmou bránkou a počas celej jazdy sa jej nepodarilo nájsť ideálnu líniu. V cieli neskrývala sklamanie a hnev.

 

img

 

Brignoneová sa k víťazke ani len nepriblížila

Hneď po nej sa na trať vydala Shiffrinová, ktorá sa v Lienzi chcela rehabilitovať za neúspešné vystúpenie z Courchevelu, kde skončila až sedemnásta. Američanka bola už na prvom medzičase najrýchlejšia, veľmi dobre zvládla sériu otvorených bránok v strednej časti trate a nabrala správnu rýchlosť do roviny. K jej času sa nepriblížila ani Brignoneová, ktorá podáva v tejto sezóne v technicky najnáročnejšej disciplíne najvyrovnanejšie výkony.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona