Vlhová je po 1. kole zatiaľ ôsma, útočí na kariérne maximum v obrovskom slalome

NETKY.SK • 23 Január 2018, 11:01 • 2 min
Vlhová je po 1. kole zatiaľ ôsma, útočí na kariérne maximum v obrovskom slalome

KRONPLATZ - Petre Vlhovej patrí priebežná ôsma priečka v 1. kole obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v talianskom Kronplatzi.

slovakia

left justify in out

Vlhová s číslom 13 na hrudi predviedla na poriadne zatočenej trati 1. kola dynamickú jazdu s minimom chýb a v sumáre zaostala o 1,24 s za prekvapujúcou líderkou z Nórska Ragnhild Mowinckelovou. Po odjazdení elitnej tridsiatky druhá priečka patrí s odstupom 8 stotín Talianke Marte Bassinovej, tretia je Nemka Viktoria Rebensburgová (+0,09). Prekvapením je vypadnutie Američanky Mikaely Shiffrinovej. Líderka hodnotenia disciplíny aj celého Svetového pohára sa pri prejazde jednej z bránok nevyhla chybe na vnútornej lyže a dostala sa mimo vytýčenú trať.

Maximom 22-ročnej Liptáčky Vlhovej vo Svetovom pohári v obrovskom slalome zatiaľ sú dve siedme miesta z vlaňajších pretekov v americkom Aspene a rakúskom Lienzi. Dovedna má zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho na konte šesť umiestnení v Top Ten v obrovskom slalome.

Prvé kolo obrovského slalomu pokračuje druhou výkonnostne slabšou polovicou štartovnej listine. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa na Piz de Plaies začne o 13.00 h.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - utorok - priebežne:

Obrovský slalom žien - 1. kolo /po elitnej tridsiatke/: 1. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 1:03,24 min, 2. Marta Bassinová (Tal.) +0,08 s, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,09, 4. Sara Hectorová (Švéd.) +0,26, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +0,43, 6. Estelle Alphandová (Švéd.) +0,49, 7. Irene Curtoniová (Tal.) +1,02, 8. Petra Vlhová (SR) +1,24.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona