Skvelá Vlhová útočí na ďalšie víťazstvo!

NETKY.SK • 18 Január 2020, 12:14 • 2 min
Skvelá Vlhová útočí na ďalšie víťazstvo!

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na 2. mieste obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v talianskom stredisku Sestriere.

slovakia

left justify in out

Po odjazdení elitnej tridsiatky úvodného kola zaostáva za Taliankou Federicou Brignoneovou iba o 17 stotín sekundy. Priebežné tretie miesto patrí Nemke Viktorii Rebensburgovej, ktorá mimo stupne víťaziek odsunula Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

 

img

Federica Brignoneová


Rodáčka z Liptovského Mikuláša sa v prvom kole obrovského slalomu predstavila so štartovým číslom tri. Trať postavil jej tréner Livio Magoni a hoci 24-ročnej Slovenke vrchná časť príliš nevyšla, v závere dokázala zrýchliť. Dosiahla čas 1:10,45 min a svoju stratu na vedúcu Talianku minimalizovala na necelé dve desatiny. Vlhová o 0,19 sekundy zdolala Rebensburgovú a o ďalších šesť stotín zaostala Shiffrinová.

 

img

Mikaela Sfiffrinová

 

"Livio mi postavil presne takú trať, akú mám rada. Hlavne v strednej pasáži som však cítila, že nejdem čisto a troška sa brzdím. Spodnú časť som mala veľmi dobrú a zatiaľ je to druhá pozícia. Musím si ešte pozrieť video a tiež sa porozprávať s Liviom. Druhé kolo pôjdem naplno a uvidíme ako to dopadne. Je tu veľká zima, takže s tým bojujem. Organizátori však odviedli cez noc vynikajúcu prácu a trať bola super," vyjadrila sa Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Petra Vlhová v tejto sezóne stále čaká na prvé pódiové umiestnenie v obrovskom slalome. Úradujúca majsterka sveta z tejto disciplíny dosiahla najlepšie umiestnenie vo francúzskom Courcheveli, kde obsadila štvrtú pozíciu. Okrem toho si pripísala na konto piatu priečku v Lienzi, šieste miesto v Killingtone a 14. pozíciu pri tohtosezónnej ouvertúre v Söldene. Druhé kolo sobotňajšieho obrovského slalomu v Sestriere je na programe o 14.05 h.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2019/2020 - Sestriere (Tal.) - sobota:

Obrovský slalom žien - 1. kolo /po elitnej tridsiatke/: 1. Federica Brignoneová (Tal.) 1:10,28 min, 2. Petra Vlhová (SR) +0,17 s, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,36, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,42, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,56, 6. Alice Robinsonová (N. Zél.) +0,59
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona