Vleky a lanovky premávajú vo vyše 90 strediskách

NETKY.SK • 23 Január 2016, 11:53 • 2 min
Vleky a lanovky premávajú vo vyše 90 strediskách

BRATISLAVA - Na Slovensku premávajú vleky a lanovky vo viac ako 90 strediskách. Vďaka mrazivým teplotám, ktoré prevádzkovatelia využívajú na technické zasnežovanie, prevládajú dobré až veľmi dobré lyžiarske podmienky. Agentúru SITA o tom informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR.

slovakia

left justify in out

Výška snehu dosahuje na väčšine svahov v priemere 35 až 60 centimetrov. Snehová vrstva je zmiešaná z technického a asi z 20 percent prírodného snehu. Iba na Podbanskom a Látkach sa lyžuje len na 10 až 15 centimetroch prírodného snehu, podmienky sú tu dobré. Dnes otvárajú sezónu v Malej Lučivnej, kde je v dolnej časti strediska v prevádzke 500-metrový a detský vlek. Okolie Donovál, Kubínskej hole, Štrbského Plesa aj Oravskej Lesnej ponúka aj upravené bežkárske trasy.


Počas víkendu budú vo viacerých strediskách aj rôzne akcie. V Snowparadise Veľká Rača budú dnes Večerné skialpinistické preteky na vrchol Veľkej Rače. V Jasenskej doline bude podujatie Turčianske zimné radovánky, ktoré prinesie lyžiarske a snowboardove preteky pre verejnosť. V stredisku Ski Bachledova bude prvý ročník lyžiarskych pretekov v obrovskom slalome s názvom Memoriál Vladimíra Krajňáka. Stredisko Lopušná dolina v Svite pripravilo na nedeľu 24. januára prvé kolo východoslovenskej lyžiarskej ligy s názvom Veľká cena Lopušnej doliny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies