Vleky a lanovky možno nebudú premávať, môže za to silný vietor

NETKY.SK • 6 Január 2017, 09:48 • 2 min
Vleky a lanovky možno nebudú premávať, môže za to silný vietor

BRATISLAVA - Arktické počasie so snežením zvýšilo snehovú vrstvu na slovenských zjazdovkách o päť až 20 cm. Najviac snehu za posledné dva dni pripadlo v oblasti Západných Tatier, Oravy, Kysúc a Vysokých Tatier, a to 20 až 25 cm. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, ale aj dnes je však na horách silný vietor, preto nie je vylúčená odstávka prepravných zariadení vo vysokohorských lokalitách. Informovala o tom Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR.

slovakia

left justify in out

Dnes nepremávajú vleky a lanovky pre nepriaznivé počasie na Donovaloch. Naopak, sezónu otvárajú v Ski Podjavorníku v Javorníkoch. Na Čertovici je otvorené už celé stredisko a zjazdné voľné terény a žľaby. Snehová vrstva na svahoch je premrznutá, sneh je prachový. Nad jeden meter snehu hlási Lomnické sedlo, Zuberec – Janovky a Roháče – Spálená.

 

Na juhozápade Slovenska je 25 až 30 cm snehu, v ostatných strediskách zväčša 40 až 70 cm. Napríklad 70 cm snehu je na Fačkovskom sedle a v Monkovej doline, 40 až 50 cm na Krahuliach a v Ski Makove, 20 až 45 cm snehu hlásia Šachtičky, 50 až 60 cm Mýto pod Ďumbierom, Kokava – línia a Kubašok v Spišskom Bystrom. Upravené zjazdovky ponúka okolo 100 zimných areálov. V Snowparadise Veľká Rača dnes lyžiarov čaká Trojkráľová lyžovačka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies