Vlasy Micka Jaggera vydražili za 4-tisíc libier!

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 13:55 • 2 min
Vlasy Micka Jaggera vydražili za 4-tisíc libier!

LONDÝN - V londýnskom aukčnom dome Bonhams vydražili za 4000 libier (v prepočte približne 4700 eur) chumáč vlasov frontmana britskej kapely The Rolling Stones Micka Jaggera.

slovakia

left justify in out

Organizátori aukcie pritom predpokladali, že Jaggerove vlasy sa predajú maximálne za 2000 libier (zhruba 2350 eur). Celý výťažok z dražby poputuje na konto charitatívnej organizácie Changing Faces.

Vlasy Jaggerovi odstrihla ešte v 60. rokoch minulého storočia jeho vtedajšia priateľka Chrissie Shrimpton, s ktorou tvoril pár v rokoch 1963 až 1966. Pred aukciou sa pritom objavili špekulácie, že vlasy prostredníctvom kupca na telefóne vydraží samotný Jagger, aby zabránil, že ich niekto použije na zistenie jeho DNA. Šesťdesiatdeväťročný spevák totiž v musel minulosti niekoľkokrát absolvovať testy otcovstva. Predstavitelia Bonhams meno nového majiteľa nezverejnili, prezradili iba to, že ide o súkromného zberateľa. 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962 v Londýne. Jedna z najúspešnejších kapiel histórie vydala počas kariéry vo Veľkej Británii 22 štúdiových nahrávok, približne 100 singlov, množstvo kompilácií a živých albumov, celosvetovo predala vyše 200 miliónov nahrávok. Desať jej štúdioviek je v rebríčku magazínu Rolling Stone zaradených medzi 500 najlepších albumov všetkých čias, pričom dvojalbum Exile On Main Street (1972) je na siedmom mieste. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2004 ju magazín Rolling Stone zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. Podobný rebríček zostavil aj magazín Billboard, ktorý kapelu v roku 2008 zaradil na desiate miesto. Niekoľkonásobní držitelia Grammy vlani v novembri tiež vydali kompiláciu Grrr! (2012), ktorá obsahuje aj dve nové skladby Doom And Gloom a One More Shot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies