Vlastník spoločnosti Puma skúmal možnosti predaja nemeckej firmy

NETKY.SK • 16 December 2014, 13:25 • 2 min
Vlastník spoločnosti Puma skúmal možnosti predaja nemeckej firmy

NEW YORK - Spoločnosť Kering, vlastník nemeckého výrobcu športovej obuvi Puma, zvažovala predaj svojho podielu vo firme, keďže v posledných rokoch sa značke príliš nedarilo výraznejšie sa presadiť v konkurencii silnejších hráčov na trhu ako Nike a Adidas. Informovala o tom agentúra Bloomberg, ktorá sa odvolala na dobre informované zdroje.

slovakia

left justify in out

Kering, ktorý okrem Pumy kontroluje aj značku luxusného tovaru Gucci, kontaktoval v priebehu roka potenciálnych kupcov s cieľom otestovať rozsah záujmu. Uviedli to ľudia blízki informáciám, ktorí si však neželali byť menovaní. Ako dodali, francúzsky vlastník oslovil štátne investičné fondy z Blízkeho východu, napríklad z Kataru a obrátil sa aj na investorov z východnej Ázie.

 

Zatiaľ však k žiadnemu návrhu na prevzatie spoločnosti Puma nedošlo a nie je isté, či Kering bude v úsilí o predaj výrobcu športovej obuvi a oblečenia pokračovať, dodali zdroje. Zástupcovia Keringu, Pumy ani Kataru sa k informáciám nevyjadrili.

 

Kering kontroluje približne 86-% podiel v Pume. Kontrolu nad nemeckou spoločnosťou získal v roku 2007. Puma sa v poslednom období snaží vylepšiť si pozíciu na trhu výraznou marketingovou kampaňou a investíciami do sponzoringu.

 

Podľa analytika Maria Ortelliho z firmy Sanford C. Bernstein je však možné, že Kering časom výrobcu športových produktov predá. Tieto produkty majú totiž nižšiu maržu než luxusné výrobky. Navyše, konkurenti ako Adidas a Nike sú omnoho väčší než Puma a môžu si tak dovoliť aj vyššie výdavky na marketing a vývoj nových produktov, dodal Ortelli. Zatiaľ čo na svetovom trhu so športovými produktmi kontrolovala Puma v roku 2013 zhruba 2-% podiel, Nike až 15 % a Adidas 11 % trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies