Vlastník Mattoni kupuje výrobcu Pepsi v Bulharsku

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 14:35 • 2 min
Vlastník Mattoni kupuje výrobcu Pepsi v Bulharsku

PRAHA - Česká spoločnosť Karlovarské minerálne vody (KMV) rozširuje svoje podnikateľské aktivity mimo územia Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Český vlastník značky Mattoni kupuje bulharskú spoločnosť Quadrant Beverages JSC, ktorá je v balkánskej krajine výrobcom nápojov Pepsi, Mirinda alebo 7 Up. Česká firma tak po akvizícii dvoch nápojových firiem v Maďarsku vstupuje na ďalší trh.

 

Spoločnosť KMV už podpísala záväznú dohodu o kúpe Quadrant Beverages JSC a akvizícia by mala byť dokončená v 1. polroku tohto roka. Transakciu, ktorej výšku firma na základe dohody obidvoch strán neoznámila, musí ešte schváliť bulharská Komisia na ochranu hospodárskej súťaže.

 

Quandrant Beverages JSC má v Bulharsku jeden závod a zhruba 300 zamestnancov. Ročný obrat spoločnosti je asi 15 miliónov eur.

 

"Vstupom do Bulharska nadväzujeme na úspešnú akvizíciu Kékkúti Ásványvíz a Szentkirályi Ásványvíz, dvoch najvýznamnejších nápojárskych firiem v Maďarsku, a pokračujeme v našej stratégii rozvoja aktivít na ďalších zaujímavých zahraničných trhoch," povedal generálny riaditeľ KMV Alessandro Pasquale.

 

Bulharsko má podľa neho vyšší potenciál, než je všeobecne známe. Ako uviedol, v budúcnosti chcú do ponuky bulharskej spoločnosti pridať aj vodu z miestnych zdrojov a doplniť portfólio o výrobky na báze prírodnej minerálnej vody.

 

Firma Quadrant Beverages JSC je v Bulharsku oficiálnym výrobcom a predajcom produktov spoločností PepsiCo (Pepsi, Mirinda, 7 Up, Evervess), Pepsi-Lipton International (Lipton Ice Tea), Gat Foods (šťavy Prisun a nealkoholické nápoje), výrobcom vody Bellissima a oficiálnym distribútorom energetického nápoja Rockstar.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona